musician left musician right
background

Sestdien Berči zālē Arņa Miltiņa un Rolanda Lappuķes koncerts “Paralēlais laiks”

Sestdien, 29. aprīlī, plkst. 18.00 mākslas galerijas “Romas dārzs” Berči zālē notiks divu dziesminieku veidots īpašs koncerts “Paralēlais laiks”Arņa Miltiņa un Rolanda Lappuķes saruna par piedzīvoto laiku dziesmās.

Rolands Lappuķe kā viens no pirmajiem trimdas dziesminiekiem viesojās tūrē Latvijā Atmodas laikā, 1989. gada martā. Viņa koncerti ar nosaukumu “Tu esi miers” notika visā Latvijā (18 koncerti 12 vietās), un pēc toreizējiem noteikumiem katrā koncertā kopā ar viņu bija kāds vietējais mūziķis. Liepājā tā bija Austra Pumpure. Savukārt, ar Arni Miltiņu viņš satikās koncertā Valkā.

“Par to, vai cilvēku satikšanās laikā un telpā ir jauša vai nejauša, var tikai minēt. Katram no mums (tāpat kā laikam) ir savas īpašas iezīmes un, protams, savas dziesmas. Un, lai gan toreiz, pirms koncerta, katrs no mums pārstāvēja savu pieredzi, Rolands bija audzis franču kultūrā, bet es – kārtīgos padomju “viduslaikos”, koncertā mēs šo savu pieredzi savijām vienā laikā, kurā skanēja Žaka Brela, Franka Lemarka, Imanta Kalniņa, Žaka Prevera, Ulda Ozola, kā arī mūsu pašu radītās dziesmas ar Aleksandra Čaka, Imanta Ziedoņa, Māra Melgalvja, Ineses Zanderes, Linarda Tauna, Friča Bārdas un citu vārdiem, kā arī Jura Kronberga, Ilonas Leimanes un paša Rolanda tulkojumi un atdzejojumi. Laiks ir pagājis un mainījies, bet katrā no mums tas ir atstājis svarīgas dziesmas, kuras saista mūs gan ar esošo, gan arī ar jau pagājušo laiku. “Paralēlais laiks” – tas ir stāsts par dziesmām un laiku, kurš ir mūs mainījis,” stāsta Arnis Miltiņš.

Toreiz Liepājas teātrī iesākto dialogu ar Austru Rolands šodien atsāk ar Arni Liepājā. Šo divu dziesminieku satikšanās ir unikāls notikums, ņemot vērā gan ne tik biežo uzstāšanos abiem kopā, kā arī abu dzīves un kultūras pieredzes stāstus un pasaules redzējumu. Vērtīgākais, ka satikšanās dziesmās jauc visas laika, vietu un prāta uzliktās robežas, saplūstot vienā sajūtā te un tagad, laikam kļūstot pārlaicīgam.

Ieeja par ziedojumiem.

Koncertu rīko Austras biedrība un radošās telpas “Austras istabas” pārstāvji, atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde, mākslas galerija “Romas dārzs” un SIA “Premium Solutions” (ps.lv).

Iepriekšējais
Nākamais raksts