musician left musician right
background

Prezentējot jauno dzejas grāmatu, Jana Egle aicina uz lirisku koncertprogrammu Liepājā

Šo sestdien, 15. aprīlī, pulksten 18.00 dzejniece, rakstniece un dziesminiece Jana Egle aicina uz lirisku koncertprogrammu mākslas galerijas “Romas dārzs” Berči zālē (Zivju ielā 3), Liepājā prezentējot gan jauno dzejas grāmatu “Ledus debesis”, gan klausītājiem dāvinot četru dziesmu pirmatskaņojumus.

“Ledus debesis” ir Janas Egles otrais dzejas krājums, pirmais – “Dzirdēt noklusēto” (2002). Starp šiem krājumiem – tik daudz notikumu gan pasaulē, gan dzejnieces dzīvē un iekšpasaulē. 20 gadu garumā tapusī dzeja vēsta visu emociju gammu, tā izteic gan cilvēcisko trauslumu, gan gara spēku. Dzeja – tā ir atklātība, gūto atziņu, sava vājuma un tikpat labi arī spēka apziņa un tā izpausme. Tā ir valoda, kurā runā dvēsele. Krājuma redaktors ir Ronalds Briedis, māksliniece – Anna Aizsilniece. Grāmata tapusi izdevniecībā “Latvijas Mediji” ar Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūras pārvalde” un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Otrais dzejas krājums Liepājā tiks atklāts zīmīgā laikā, kad Jana Egle svin savu 60. dzimšanas dienu. Jubilejas koncertprogrammā skanēs Janas Egles dzeja un dziesmas ar pašas radītām melodijām un vārdiem, kā arī pirmoreiz tiks atskaņota komponistes Sabīnes Ķezberes īpaši šim notikumam radītā kompozīcija “Dzirdēt noklusēto”, kas savā ziņā met laika loku uz pirmo dzejas krājumu.

Programmu izpildīs Jana Egle (balss), Jānis Rūcis (ģitāra, balss), Simona Rača-Rūce (taustiņi, balss), Marta Rozentāle (čells) un Kristīne Ērgle (flauta).

Koncertu rīko Austras biedrība un radošās telpas “Austras istaba” pārstāvji, atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde un mākslas galerija “Romas dārzs”. Ieeja par ziedojumiem.

 

Iepriekšējais
Nākamais raksts