musician left musician right
background

Zvaigznes dienā aicina uz dziesminieku koncertu “Zvaigznes laiks”

Ir iesācies jauns gads, jauns laiks! Kā gadu iesāksi, tāds tas izvērsīsies. Esošais gads ir Dziesmu svētku gads. Dziesmas gads. Tā tas arī ir iesākams. Latvijas dziesminieku kustības aizsācējas Austras Pumpures audzēkņi, mācekļi un domubiedri, kurus nereti dēvē par Austrasbērniem, šo piektdien, 6. janvārī, pulksten 19.00 aicina uz Zvaigznes dienas koncertu “Zvaigznes laiks” Rīgas Kultūras un atpūtas centrā “Imanta” (Anniņmuižas bulvārī Nr.29).

“Koncerts ir veidots kā ieskats latviešu dziesminieku mūzikas pirmsākumos, kas ir meklējami laikā pirms Atmodas, kad Austra Pumpure sāka veidot dziesmu programmas ar Imanta Kalniņa dziesmām no Liepājas teātra izrādēm. Tajā laikā šīs dziesmas, izņemtas no lugu kontekstiem, Austras un Austrasbērnu sniegumā ieguva citu sociālu skanējumu un jēgu. Dziesmu tekstos publika nekļūdīgi spēja saklausīt sev svarīgus zemtekstus,” stāsta koncerta mākslinieciskais vadītājs Arnis Miltiņš.

Koncertā “Zvaigznes laiks” uz skatuves tiksies gan tie Austrasbērni, kuri bija kopā ar Austru Pumpuri toreiz, gan tie, kuri uzsākuši dziesminieku gaitas pavisam nesen. Skanēs Haralda Sīmaņa, Ievas Akurateres, Māra Putniņa, Valda Atāla, Kristīnes Locikas, Induļa Vanaga un citu dziesminieku dziesmas.

Savu stāstu par laiku un zvaigzni dziesmās izstāstīs Uldis Ozols, Anta Eņģele, Uldis Kākulis, Silvija Silava, Juris Hiršs, Laila Ilze Purmaliete, Aivars Lapšāns, Laine Ligere-Stengrevica, Agita Kaužēna, Vita Krūmiņa un citi dziesminieki.

Koncerta apmeklētājiem būs iespēja apskatīt atjaunotās vēsturiskās Latvijas folkfestivālā iedibinātās ceļojošās balvas – “Pāns” (publikas balva dziesminiekiem) un “Pegazs” (publikas balva dzejniekiem).

Koncertu rīko Rīgas Kultūras un atpūtas centrs “Imanta” sadarbībā ar Signi Sniedzi un Austras biedrību. Ieejas maksa: 5 EUR.


Informāciju sagatavoja:

Arnis Miltiņš (mob. 25498080)

Iepriekšējais
Nākamais raksts