musician left musician right
background

Prieks Popē – 7. festivāls “VĀRTI”! Izsludināta programma, sākas biļešu tirdzniecība

Šogad mūziķi, dziesminieki un klausītāji satikšanos Popē svinēs 29. un 30. jūlijā, dullo dauku festivālā “VĀRTI” tiekoties jau septīto reizi! Popes estrādē skanēs gan Mārtiņa Freimaņa koncertstāsts “I am fine”, gan dziesminieku koncerts ar Imanta Kalniņa zelta dziesmu repertuāru noslēgumā, bet muižas ansamblī notiks dziesminieku autorkoncerti, aicinot ieklausīties Arņa Miltiņa, Ievas Akurateres, Ilzes Gruntes, Raimondas Vazdikas un Kristīnes Locikas vēstījumā.

Šoreiz mūsu katra paša dullais dauka iet caur septiņiem vārtiem cerībā rast un sniegt prieku šajā savādajā laikmetā. Atkalsatikšanās klātienē, kopā būšana un dziedāšana – tas ir tas, kas rada laimes sajūtu, dod spēku, ticību un pārliecību par gaismu cilvēkos. Spēt saskatīt prieku un mīļumu vienkāršās lietās un, galvenais, vienam otrā. Dziesma kādam skan skaļi un droši, citam klusi kā lūgšanā, bet būtiskais – tā dziedē, ” stāsta Inese Muižniece, viena no četrām festivāla rīkotājām.

Festivāls notiek skaistā Latvijas ainavā, kur savu vietu radusi Popes estrāde un Popes muižas ēku ansamblis. Te sev piemērotu vietu rod gan rokmūziķi, gan dziesminieki, gan cita žanra mākslinieki – kādam vajag estrādes plašumu, citam Popes baznīcas gaismu, citam Zirga staļļa koncertzāles īpašo noskaņu, bet vēl kādam – sadziedāšanos pie ugunskura. Klausītājam ir iespēja rast sev vēlamo un vienlaikus mūziku, dabu, plašumu un tuvumu.

Piektdienas, 29. jūlija, vakarā plkst. 20.00 Popes estrādē uz skatuves kāps liepājnieki – Maija Kalniņa, Ieva Tālberga, Normunds Kalniņš, Zanda Štrausa, Raitis Eleris, Roberts Dinters un Kaspars Boroduško, skatītājiem piedāvājot sava drauga Mārtiņa Freimaņa pirmo dziesmu koncertstāstu “I am fine”. Tās ir 12 plašākai auditorijai vēl mazpazīstamas mūziķa Mārtiņa Freimaņa dziesmas, kuras viņš uzrakstīja 90tajos gados, laikā, kad mācījās Aizputes vidusskolā. Īpaši šim projektam izveidotais mūziķu ansamblis ir pieņēmis izaicinājumu domāt par to, kā šīm dziesmām būtu jāskan šodien. Koncertstāstu caurvīs arī Maijas Kalniņas stāstījums, kurā iekausēti mirkļi iz laika, kad šīs dziesmas tapa. Pēc koncerta – ugunskuru dziesmu nakts ar savu daļu neparedzamības skaistuma.

Sestdien, 30. jūlijā, Popē būs iespēja iepazīt dziesminiekus, viņu radītās dziesmas un stāstus, uz brīdi nonākot dziesminieka vadītā muzikālā ceļojumā – autorkoncertā, kam dots nosaukums “Tuvplāns”. Pulksten 13.00 Popes baznīcā uz tikšanos aicina Arnis Miltiņš, kurš muzicēs kopā ar meitu Laimu un mūziķi, draugu un uzvārda brāli Jāni Miltiņu. Pēc tam, pulksten 15.00 koncertzālē “Zirgu stallis” uz sarunu dziesmās ielūdz Ieva Akuratere, Raimonda Vazdika un Ilze Grunte. Savukārt vakarpusē, pulksten 17.00, Popes muižas zālē ar klausītājiem “Tuvplānā” tiksies Kristīne Locika un draugi.

Festivāla noslēgumā, pulksten 20.00, Popes estrādē skanēs dziesminieku koncerts, kurā muzicēs Jana Egle, Simona Rača un Jānis Rūcis, Laura Vītola, Maija Kalniņa, Uldis Kākulis, Melisa Kaškura, Kārlis Kazāks un Austrasbērni ar Arņa Miltiņa, Valda Atāla un Kristīnes Locikas dziesmu koncertprogrammu. Noslēgumā Imanta Kalniņa zelta dziesmu repertuārs un sadziedāšanās.

Biļetes pieejamas SIA “Biļešu Paradīze” kasēs visā Latvijā un internetā – www.bilesuparadize.lv.

Festivālu “VĀRTI” rīko Maija Kalniņa, Ilze Meiere, Dace Vašuka un Inese Muižniece, pārstāvot biedrības “Austras biedrība”, “Siets” un “Popes muiža”. Notikumu finansiāli atbalsta Latvijas republikas Kultūras Ministrija, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas valsts meži un Kurzemes plānošanas reģions.

www.festivalsvarti.lv
https://www.facebook.com/festivalsVARTI

Iepriekšējais
Nākamais raksts