musician left musician right
background

Aicina uz latviešu dziesminieku festivālu “DZIESMINIEKU DIENAS SĒLIJĀ”!

Šajā nedēļas nogalē, 20. un 21. augustā, jau otro reizi norisināsies latviešu dziesminieku festivāls “Dziesminieku dienas Sēlijā”, aicinot uz notikumiem, kuros muzicēs Reinis Jaunais, Haralds Sīmanis, Ieva Akuratere, Ilze Grunte, Arnis Miltiņš, Anta Eņģele, Austrasbērni no Rīgas, Liepājas un Cesvaines, “Križevic band-a” un citi mūziķi. Dziesmas skanēs Staburagā, Sunākstē, Secē, Sērenē, Daudzevā un Jaunjelgavā.

Pateicoties publikas atsaucībai un interesei, Austras biedrība un tās vadītāja Signe Sniedze sadarbībā ar vietējām pašvaldībām jau otro gadu rīko festivālu “Dziesminieku dienas Sēlijā”, pulcinot dziesminiekus un viņu klausītājus vēsturiskajā Sēlijas novadā. Šogad festivāls norit divas dienas: piektdien, 20. augustā, Secē un Daudzevā un sestdien, 21. augustā, Staburagā, Sērenē, Sunākstē un Jaunjelgavā.

Haraldu Sīmani interesenti varēs dzirdēt divos notikumos 20. augustā: pulksten 19.00 Daudzevas pagasta Aizsargu laukumā un pulksten 22.00 Seces luterāņu baznīcā, kur pasākumu kuplinās arī Staburaga muzikālā apvienība un sieviešu vokālais ansamblis “MiLaRe”.

Reinis Jaunais muzicēs 20. augustā pulksten 16.00 Seces pagasta estrādē, kur uzstāsies arī Aizkraukles un Seces jaunie ģitāristi un Seces popgrupa “Saulstariņi”, un 21. augustā pulksten 21.15 kuģīša “Balta kaza” piestātnē, kā arī pulksten 19.00 festivāla noslēgumā Jaunjelgavas Liepu parka estrādē.

Ievas Akurateres un Ilzes Gruntes cienītāji aicināti baudīt mākslinieču sniegumu 21. augustā pulksten 12.00 Staburaga pagasta Vīgantes parkā, kur būs apskatāma arī Ludviga Bērziņa gleznu brīvdabas izstāde.

Arnis Miltiņš klausītājus priecēs Sērenes pagasta bērzu birztaliņā pie centra laukuma 21. augustā pulksten 14.00, kā arī noslēguma koncertā Jaunjelgavā.

Dziesminiece Anta Eņģele, savukārt, dziedās Sunākstes pagasta parkā 21. augustā pulksten 17.00 un arī festivāla noslēgumā.

21.augustā pulksten 16.00 Jaunjelgavas pilsētas kultūras nama pagalmā notiks sienas gleznojuma atklāšana, kuru papildinās apvienības “Križevic band-a” muzikālais sveiciens.

Festivāla noslēgums notiks Jaunjelgavas Liepu parka estrādē 21. augusta vakarā pulksten 19.00. Koncertā piedalīsies Reinis Jaunais, apvienība “Križevi band-a”, Anta Eņģele, Arnis Miltiņš un Austrasbērni no Rīgas, Liepājas un Cesvaines, sadziedoties ar skatītājiem Imanta Kalniņa dziesmās.

Festivāla laikā jāievēro valstī noteiktie epidemioloģiskās drošības pasākumi. Ieeja festivāla notikumos brīva un atvērta ikvienam, uzrādot Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai negatīva testa sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Festivālu rīko “Austras biedrība”, Jaunjelgavas pilsētas un Seces pagasta kultūras nami, Daudzevas, Sērenes, Sunākstes un Staburaga saietu nami un biedrība “Daugavas abi krasti”. Atbalsta Kultūras ministrija un Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Jaunjelgavas apvienības pārvalde, Seces, Daudzeses, Sērenes, Sunākstes, Staburaga pagastu pārvaldes, Jaunjelgavas vidusskola, Jaunjelgavas tūrisma un informācijas centrs, biedrība “Radi”, Aizkraukles novada laikraksts “Staburags”.

Iepriekšējais
Nākamais raksts