musician left musician right
background

NOLIKUMS: dziesminieku konkurss “TĪRRADNIS” (2021)

Mērķis: Latviešu dziesminieku un viņu radītās mūzikas kā Latvijas kultūras vērtības apzināšana, veicināšana un popularizēšana.

Dalībnieka uzdevumi

Lai piedalītos konkursā, dziesminiekam:
1.    jāuzfilmē divas paša sacerētas un izpildītas dziesmas;
2.    līdz 2021. gada 15. jūlijam jāaizpilda pieteikuma anketa, kas atrodama ŠEIT.

Nosacījumi:

1.    Dziesmām jābūt latviešu valodā (tiek pieļautas dažādas izloksnes un arī lībiešu valoda);
2.    Dalībnieks ir dziesmu mūzikas autors;
3.    Dziesmu vārdu autors ir dalībnieks pats vai cits dzejnieks;
4.    Dziesmu izpilda dalībnieks, dziedot un spēlējot pavadošo mūzikas instrumentu (tiek pieļauts viens palīgs – mūziķis vai dziedātājs, kurš bagātina skanējumu);
5.    Dziesmas tiek izpildītas, dziedot un spēlējot akustiskos mūzikas instrumentus bez skaņas pastiprinājuma;
6.    Vismaz viena no izpildītajām un konkursā pieteiktajām dziesmām ir radīta 2021. gadā, otra – pēc izvēles: dziesminieka daiļradi labi raksturojoša vai dziesminiekam šobrīd aktuāla dziesma;
7.    Dalībniekam jāizvēlas dalība vienā no kategorijām: “jaunais dziesminieks” vai “pieredzes bagātais dziesminieks”, kurā viņš/viņa tiks vērtēts;
8.    Video materiāls filmējams horizontāli ar jebkuru filmēšanai derīgu ierīci, tai skaitā viedtālrunis. Vēlams – iespējami augstā tehniskā kvalitātē. Video materiālus jāaugšupielādē failiem.lv un saite jānorāda pieteikuma anketā.
Dalībnieka ieguvumi
1.    Žūrijas rakstisks vērtējums, padoms un ieteikumi;
2.    Publicitāte – atpazīstamības veicināšana;
3.    10 (maksimālais skaits) žūrijas ieteiktie dziesminieki tiks aicināti piedalīties dziesminieku brīvdabas festivāla “Austrasdienas” Jaunradīto dziesmu koncertā šā gada 7. augustā Liepājā*;
4.    Galvenā balva katrā kategorijā – vienas dziesmas audio ieraksts “Wiktorija Records” ierakstu studijā Liepājā.
5.    Pārsteiguma balva skatītāju simpātijai**;

Vērtēšana:

Žūrijas locekļi sniegs rakstisku vērtējumu, iekļaujot ieteikumus un padomus, kas radīsies, galvenokārt, vērtējot dziesminieka emocionālo un tehnisko sniegumu, kā arī kopējo iespaidu. Orientējošie vērtēšanas kritēriji: priekšnesuma mākslinieciskā kvalitāte, izpildījuma tehniskā kvalitāte, muzikālā materiāla kvalitāte, dziesmas saturs, tā vēstījums, ideja, spēja raidīt vēstījumu auditorijai uztveramā veidā un konkursa nosacījumu ievērošana.

Žūrija: 

Dziesminiece Ieva Akuratere
Dziesminiece Zanda Štrausa
Dzejniece un dramaturģe Agita Draguna
Konkursa idejas autore un Austras biedrības projektu vadītāja Inese Muižniece

Informācija:

* Pieteikumu izvērtēšana notiks laikā no 2021. gada 16. jūlija līdz 1. augustam, to veiks augstākminētā žūrija. Informācija par dalības apstiprināšanu festivāla “Austrasdienas” Jaunradīto dziesmu koncertā (dziesminieku konkursa “Tīrradnis” finālā) tiks paziņota 2. augustā.

** Skatītāju balsojums norisināsies no 16. jūlija līdz 6. augustam sociālā tīkla “Facebook” lapā “Dziesminieku konkurss “Tīrradnis””. Video, kas būs saņēmis vislielāko “Patīk” un “Mīlu” skaitu, autors saņems pārsteiguma balvu.

Konkursa fināls – Jaunradīto dziesmu koncerts dziesminieku brīvdabas festivālā “Austrasdienas” – notiks Liepājā 7. augustā pulksten 14.00. Koncerts tiks pielāgots atbilstoši tam formātam, lai tiktu ievēroti tajā brīdī valstī noteiktie drošības pasākumi pandēmijas izplatības ierobežošanai.

Lai veicinātu dziesminieku apzināšanu un popularizēšanu, dalība konkursā ir bez maksas.

Konkursa idejas autore un koordinatore:

Inese Muižniece
Mob. 26131435
E-pasts: inese@austrasbiedriba.lv

Festivālu “Austrasdienas” un tajā ietverto dziesminieku konkursu “Tīrradnis” atbalsta Kultūras Ministrija, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Liepājas pilsētas pašvaldība.

2021. gada 15. jūnijs

Iepriekšējais
Nākamais raksts