musician left musician right
background

Piedaloties akcijā “Tuvs Atāls”, sveic dziesminieku Valdi Atālu jubilejā

Šā gada 25. novembrī apaļu jubileju svinēs plaši pazīstamais dziesminieks, dzejnieks un kamīnmeistars Valdis Atāls. Draugi un domubiedri aicina jubilāru iepriecināt, ziedojot un tādējādi kopīgi radot iespēju izdot nošu grāmatu ar viņa sacerētajām dziesmām.

Liepājas radošās telpas “Austras istaba” pārstāvji sociālajā tīklā “Facebook” šoruden izsludinājuši akciju “Tuvs Atāls”: “Pēc brīnišķīga Valda Atāla un Ilzes Gruntes koncerta Liepājā, mūs ir pārņēmusi doma – kāpēc visiem tik mīļās un labi zināmās Valda dziesmas joprojām nav apkopotas notīs? Vārds pa vārdam, doma pa domai līdz sapratām – darām! Šogad Valdis Atāls svinēs apaļu jubileju – 70 (kā liecina gluži neticamie pases dati). Mūsuprāt, dziesmu grāmata ar notīm un akordiem būtu vērtīga dāvana. Ja Tu mums piekrīti un atbalsti šo ideju, tad ziedo Valda Atāla dziesmu grāmatas izdošanai un dziedi Atālu, lai pastāstītu citiem, ka top šāda grāmata un ka arī Tu to gaidi, jo arī Tev ir tuvs Atāls!”

Ar sev tuvāko Valda Atāla dziesmu savā izpildījumā sociālajā tīklā jau dalījušies vairāki mūziķi un dziesminieki: Kristīne Locika, Vita Krūmiņa, Hasinta, Ēriks Loks, Inta Pauļuka, “Ukuleles draugu klubiņš”, Justīne Flešmane, Laura Lācberga, Anta Eņģele un Tija Kazāka, kā arī Silvestrs Sīlis, popularizējot šo akciju arī savā autorkoncertā interneta tiešraidē.

“Austras biedrība” informē, ka cilvēki ir atsaucīgi – gan tie, kas dalās ar šo ziņu, gan ziedotāji, gan dziesminieki. Papildus ziedojumiem, kas, visticamāk, kalpos idejas realizēšanas veiksmīgam iesākumam, plānots piesaistīt finansējumu, piedaloties arī kultūras projektu konkursos. Grāmatā paredzēts publicēt iespējami daudz melodiju no Valda Atāla plašā dziesmu pūra. Veiksmīgu finanšu piesaistes gadījumā papildus grāmatai tiks izdots arī mūzikas albums. Sabiedrības atsaucība liecina par to, cik daudzi ir iemīļojuši Valda Atāla radīto mūziku, un tas tikai vēlreiz apstiprina, ka šīs dziesmas būtu ļoti vērtīgi apkopot notīs un darīt plaši publiski pieejamas.

Akcija “Tuvs Atāls” norisināsies līdz Valda Atāla dzimšanas dienai, līdz 25. novembrim. Ziedot iespējams, veicot pārskaitījumu uz Austras biedrības ziedojumu kontu: LV52HABA0551043224512 (Biedrība „Austras biedrība”, reģistrācijas Nr. 50008125791). Pārskaitījuma mērķī obligāti jānorāda: “Ziedojums Valda Atāla dziesmu grāmatas izdošanai”. Mūziķi, popularizējot šo akciju, aicināti dziedāt sev tuvākās Valda Atāla dziesmas un publicēt video sociālajā tīklā “Facebook”, izmantojot mirkļbirku #TuvsAtals.

Akciju “Tuvs Atāls” īsteno un grāmatu izdot plāno “Austras biedrība” un Liepājas radošā telpa “Austras istaba”.

Iepriekšējais
Nākamais raksts