musician left musician right
background

Aicina uz Noras Grosbārdes autorvakaru Berči zālē

Piektdien, 2. oktobrī, pulksten 19.00 mākslas galerijas “Romas dārzs” Berči zālē (Liepājā, Zivju ielā 3) viesosies dziesminiece Nora Grosbārde, Austras biedrības rīkotā dziesminieku konkursa “Tīrradnis” skatītāju simpātijas balvas ieguvēja. Ieeja par ziedojumiem.

Šā gada vasarā Austras biedrība pirmoreiz rīkoja dziesminieku konkursu “Tīrradnis”, kurā ar pašu radītām un izpildītām dziesmām piedalījās 20 dziesminieki no dažādām Latvijas vietām. Konkursa fināls noritēja 22. augustā Jaunjelgavā, kurā tika paziņoti arī galveno balvu ieguvēji – žūrijas augstāko vērtējumu ieguva jaunā dziesminiece Melisa Kaškura, bet skatītāju simpātiju – Nora Grosbārde, kura saņēma pārsteiguma balvu – iespēju veidot savu autorkoncertu Liepājā sadarbībā ar radošo telpu “Austras istaba”.

Noras Grosbārde ir viens no tiem cilvēkiem, kuri dzīvo ar mūziku – tā dod krāsas un košumu katrai situācijai. Viņa raksta gan pati savu mūziku, gan arī veido aranžijas latviešu tautasdziesmām. Klausītājus bieži pārsteidz Noras ģitārspēles prasmes un profesionalitāte – augstākā izglītība iegūta mūzikā, lielāko uzmanību veltot basģitārai. Tomēr, kā Nora saka: “Augstāk par profesionalitāti es cilvēkos un mūzikā vērtēju siltumu, ko staro viedi un sirdsgudri mūziķi. Siltums ir tas, ko cenšos ielikt arī savā daiļradē un koncertos, lai cilvēki, kas ir atnākuši mani klausīties, ir piepildīti ar pozitīvām, tīrām sajūtām un emocijām. Savu iedvesmu smeļos pie dabas, esmu uzaugusi laukos, un daba ir tā vieta un lieta, kas spēj iedvesmot un dot jaunus spēkus. Esmu latviete un cenšos caur savu daiļradi celt gaismā senču mantojumu – tradīcijas, dziesmas. Vēlos latviešu valodas skanējumu radīt ilgmūžīgu un paliekošu, tāpēc es rakstu.”

Aicinot klausītājus uz koncertu Liepājā, Nora raksta: “Mūzikā darbojos vairāk kā 10 gadus. Piedzīvots ir gana daudz. Spēlēts ir gana daudz. Un arī Liepājā ir būts. No koncertdzīves paliek atmiņā piedzīvojumi. Sevišķi, ja nākas lietū iet līdz Karostas mola galam ar giču plecā vai naktī dziedāt zem kopmītņu loga. Tādi mirkļi spēj iedvesmot turpināt iesākto. Mirkļi, kurus vērts atcerēties. Lai gan piedzimst vējš Liepājā, manuprāt, tas mīt katrā, kurš to uzdrīkstas nest sevī. Mazliet no kurzemnieka trakulības un piedzīvojumu gara dzīvo arī manī. Tiekamies vēju pilsētā Liepājā, koncertā, kur skanēs manas dziesmas un dzeja.”

Ieeja koncertā par ziedojumiem. Vietu skaits ierobežots, tādēļ lūgums ierasties savlaicīgi.

Koncertu rīko Austras biedrība un radošā telpa “Austras istaba”, atbalsta mākslas galerija “Romas dārzs”. Rīkotāji aicina koncerta apmeklētājus būt atbildīgiem, ievērot distanci un roku dezinfekciju. Pasākuma veidotāji nodrošinās valstī noteiktos ierobežojumus, lai novērstu epidēmijas izplatību.

Pasākums var tikt filmēts un fotografēts. Foto un video materiāli vēlāk var tikt izmantoti pasākumu publicitātei (internetā sociālajos tīklos, medijos un citviet) un Austras biedrības reklāmas materiālos.

Iepriekšējais
Nākamais raksts