musician left musician right
background

Aktrise Karīna Tatarinova un Austrasbērni aicina uz Māra Čaklā un Knuta Skujenieka dzejai veltītu koncertuzvedumu “Dzeja – dziedama”

Šo sestdien, 18. janvārī, pulksten 16.00 radošās telpas “Austras istaba” kultūras programmas ietvaros liepājnieki un pilsētas viesi aicināti uz pasākumu “Dzeja – dziedama”, kurā Māra Čaklā un Knuta Skujenieka dzeju lasīs aktrise Karīna Tatarinova un dziesmas ar šo dzejnieku vārdiem ģitāras un klavieru pavadījumā izpildīs Austrasbērni Simona Rača un Jānis Rūcis. Pasākums notiek mākslas galerijas “Romas dārzs” Berči zālē. Ieeja par ziedojumiem.

Simona Rača un Jānis Rūcis – divi dziedoši, spēlējoši, dziesmu un dzeju mīloši Austrasbērni – klausītājus priecēs ar dziesmām, kurām vārdus rakstījuši Māris Čaklais un Knuts Skujenieks, bet mūziku – Imants Kalniņš, Zanda Štrausa, Laila Ilze Purmaliete un Ēriks Ķiģelis. Savukārt Karīna Tatarinova īpaši šim koncertam atlasījusi šo spilgto literātu un personību radīto dzeju.

Koncerta dalībnieki – Karīna, Simona un Jānis – satikušies kādā siltā vasaras vakarā viesu namā “Sīpoli”, kad tur viesojies Māra Čaklā dēls Ingmārs Čaklais un pulcējušies Māra Čaklā personības un dzejas interesenti. Pateicoties iedvesmas bagātajai dzejai un ar to komponētājai mūzikai, mākslinieki nolēmuši veidot kopīgu koncertprogrammu, ko plašākai publikai atskaņojuši gan pagaidām tikai pāris reizes. Viena no šīm retajām izdevībām to dzirdēt šoreiz radošajā telpā “Austras istaba”.

Ieeja par ziedojumiem radošajai telpai “Austras istaba”.

“Austras istabas” kultūras notikumus rīko Austras biedrība, atbalsta mākslas galerija “Romas dārzs” un Liepājas Kultūras pārvalde.

Pasākums var tikt filmēts un fotografēts. Foto un video materiāli vēlāk tiks izmantoti pasākumu publicitātei (internetā sociālajos tīklos, medijos un citviet) un Austras biedrības reklāmas materiālos.

Iepriekšējais
Nākamais raksts