musician left musician right
background

Ceturtdien folkloras kopa “Delve” ar dziesmu spēli “Laimes šūpulis” viesosies “Austras istabā” Liepājā

Ceturtdien, 10. oktobrī, pulksten 18.00 radošajā telpā “Austras istaba”, kas atrodas mākslas galerijas “Romas dārzs” pagrabstāvā, viesosies folkloras kopa “Delve”, kura aicina iepazīt mūsu tradīcijas dziesmu spēlē “Laimes šūpulis”.

Folkloras kopu “Delve” veido četras personības – Aina Tobe, Gvido Tobis, Vita Bogana un Jānis Cekuls. Viņu darbošanās nav hobijs vai aizraušanās, latviskā tradīcija ir viņu dzīvesveids un pārliecība. Sirds gudrība, kā arī došanās un ieklausīšanās dabā ir viņu spēks, tajā balstās viņu zināšanas un viedums. Tradīcijā sakņota ir arī viņu radītā mūzika un stāsti. Dabiski, vienkārši, patiesi, sirdsgudri – tāda ir “Delve”.

Par dziesmu spēli “Laimes šūpulis” stāsta Vita Bogana: “Tas būs mūsu tradīcijās, paražās un ticējumos balstīts stāsts par bērna piedzimšanu un tā pirmajām dienām šajā saulē līdz vārda iegūšanai un ielikšanai šūpulī. Stāsts par to, cik ļoti mātei un visai saimei jāglabā, jāaprūpē mazais cilvēciņš, lai ar to nekas slikts šai laikā neatgadās.”

Ieeja koncertā par ziedojumiem radošajai telpai “Austras istaba”.

Kultūras notikumus “Austras istabā” rīko Austras biedrība, atbalsta mākslas galerija “Romas dārzs”, Liepājas Kultūras pārvalde, Kurzemes plānošanas reģions, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Latvijas Nacionālais Kultūras centrs.

Pasākums var tikt filmēts un fotografēts. Foto un video materiāli vēlāk tiks izmantoti pasākumu publicitātei (internetā sociālajos tīklos, medijos un citviet) un Austras biedrības reklāmas materiālos.

Iepriekšējais
Nākamais raksts