musician left musician right
background

Sestdien “Austras istabā” aicina uz Agitas Dragunas dzejas vakaru

Sestdien, 14. septembrī, pulksten 17.00, atzīmējot Dzejas dienas, radošajā telpā “Austras istaba” (mākslas galerijas “Romas dārzs” pagrabstāvā, Liepājā, Zivju ielā 3) viesosies dzejniece Agita Draguna. Dziesmas ar Agitas vārdiem izpildīs dziesminieki – Arnis Čakstiņš, Ingvars Leitis, Zane Daugule, Kristīne Locika, Jānis Rūcis un citi Austrasbērni. Ieeja par ziedojumiem.

Dzejniece Agita Draguna savā dzejā nesaudzē un neizpatīk, ir atklāta pret sevi un patiesa pret savu lasītāju. Viņas dabā ir ticēt cilvēkiem, būt smalkai jūtu niansēs un godīgai pret saviem ideāliem. Dzejā nereti skan skaudras realitātes notis, bet turpat blakus arī netverams, pārpasaulīgs gaišums. Agitai izdoti divi dzejoļu krājumi “Līdzsvara robežas” (1999) un “Prāts” (2005), iestudētas četras lugas, rakstījusi arī prozu, recenzijas, atdzeju, publicistiku, ir Rakstnieku savienības biedre.

Agita vienmēr bijusi klātesoša dziesminiekiem būtiskos pasākumos, tādēļ šoreiz viņas dzejas vakarā Liepājā likumsakarīgi klātesoši būs dziesminieki, lai sniegtu vērtīgu dāvanu – savas dziesmas ar Agitas vārdiem. Šajā notikumā “Austras istabā” dzeja satiks melodiju.

Latvijā dzeja ar dziesmu iet roku rokā jau izsenis – pētījumos secināts, ka saknes latviešu dziesminieku kustībai meklējamas dzejniekos, kas savu dzeju dziedāja (no tā arī cēlies latviskais vārds “dziesminieks”). Agita Draguna šoreiz “Austras istabā” aicināta kā viena no šiem cilvēkiem, kuri kā tilts savieno divas mākslas – mūziku un vārda mākslu.

Ieeja par ziedojumiem radošajai telpai “Austras istaba”.

Kultūras notikumus “Austras istabā” rīko Austras biedrība, atbalsta mākslas galerija “Romas dārzs”, Liepājas Kultūras pārvalde, Kurzemes plānošanas reģions, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Latvijas Nacionālais Kultūras centrs.

Pasākums var tikt filmēts un fotografēts. Foto un video materiāli vēlāk tiks izmantoti pasākumu publicitātei (internetā sociālajos tīklos, medijos un citviet) un Austras biedrības reklāmas materiālos.

Iepriekšējais
Nākamais raksts