musician left musician right
background

Arī šogad iedegsim SAULGRIEŽU UGUNIS RĪGAS KALNOS

Lai arī Jāņi nav aiz kalniem, rīdziniekiem un pilsētas viesiem ir iespēja pienācīgi sagatavoties lielajiem tautas svētkiem – vēl var paspēt iemācīties kādu jaunu dziesmu, rotaļu vai izzināt Jāņu tradīcijas.Otrdien, 18. jūnijā no plkst. 18.00 līdz plkst. 20.00 kopā ar folkloras kopām „Krulla”, „Ciguzis”, “Zvīgzna” un Rīgas Danču klubu ielīgosim Grīziņkalnu. Kalna virsotnē svinīgi iedegsim Jāņuguni, mācīsimies līgotnes, rotaļas un citas latviskās Jāņu tradīcijas. Pasākumu vadīs Ieva Bērziņa.

Trešdien, 19. jūnijā no plkst. 18.00 līdz plkst. 20.00 kopā ar Rīgas Danču klubu un folkloras kopām „Krulla”, „Ciguzis” ielīgosim Dzegužkalna parku. Mācīsimies tradicionālos dančus, lai Līgo vakarā valdītu patiesa līksmība. Pasākumu vadīs Ilga Reizniece, Ieva Bērziņa un Valdis Putniņš.

Piektdien, 21. jūnijā no plkst. 18.00 līdz plkst. 20.00 kopā ar Liepājas aktrišu folkloras apvienību ATŠTAUKAS ielīgosim Āgenskalnu, E.Smiļģa teātra muzeja dārzu. Skanēs gan līgotnes, gan dažādi ticējumi un joki. Būs rotaļas un danči. Pasākumā piedalīsies Jāņi – E.Smiļģa teātra muzeja direktors Jānis Siliņš un aktieris Jānis Dreiblats, kas dalīsies savos Jāņu piedzīvojumos.  Pasākumu vadīs Ināra Kalnarāja.

Pasākumus rīko “Austras biedrība”, atbalsta Rīgas dome, E.Smiļģa Teātra muzejs. Ieeja pasākumos bez maksas.

Iedegsim Saulgriežu ugunis savās sirdīs, lai vasaru varam sagaidīt ar prieku un gaismu sirdīs!

“Austras biedrības” vārdā Signe Sniedze

Iepriekšējais
Nākamais raksts