musician left musician right
background

Ainars Mielavs un Aigars Voitišķis koncertēs “Austras istabā” Liepājā

Ceturtdien, 25. aprīlī, pulksten 18.00 radošajā telpā “Austras istaba” Liepājā Austras biedrība aicina uz plaši pazīstamā dziesmu autora Ainara Mielava un ģitārista Aigara Voitišķa koncertu. Ieeja par ziedojumiem “Austras istabai”.

Šoreiz, viesojoties “Austras istabā”, dziedātājs Ainars Mielavs un Aigars Voitišķis, izpildīs gan savas, gan komponista Imanta Kalniņa dziesmas.

Dziedātājs Ainars Mielavs dziesmas rakstīt sācis astoņdesmito gadu vidū un, par prieku klausītājiem, to aizvien turpina darīt. Labi zināmas ir arī Ainara Mielava veidotās grupas “Jauns mēness” un “Mielavs un pārcēlāji”. Šķiet, katram latvietim ir kāda mīļa, līdzi dungojama vai, tieši pretēji, klausoties dziļi baudāma, šo grupu izpildīta dziesma. Ainara Mielava radītie stāsti mūzikā klausītājiem gan raisa pārdomas, gan iepriecina, gan palīdz rast risinājumu, labāk izprotot pašiem sevi, dažādās dzīves situācijās. Latvijas mūzikas pasaulē Ainara Mielava vārds ierakstīts spilgti. Viņa radītā mūzika uzrunā dažādas paaudzes un auditorijas gan masu pasākumos, gan mazos kamerstila koncertos. Izpildījums ir dziesminiekiem raksturīgajā manierē – balss un ģitāra, ar kuru spēj pateikt visu un neko lieku.

Koncerta rīkotāji aicina ierasties laicīgi, jo sēdvietu skaits ir ierobežots un durvis pasākuma laikā tiek slēgtas.

Kultūras notikumus “Austras istabā” rīko Austras biedrība, atbalsta mākslas galerija “Romas dārzs”, Liepājas Kultūras pārvalde un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Pasākumi “Austras istabā” tiek fotografēti un filmēti. Foto un video materiāli vēlāk tiks izmantoti pasākumu publicitātei internetā (sociālajos tīklos, medijos).

Uzziņai:
Radošā telpa “Austras istaba” atrodas mākslas galerijas “Romas dārzs” pagrabstāvā, Liepājā, Zivju ielā 3. Verot durvis “Austras istabai”, Austras biedrības pārstāvji un Austrasbērni vēlas pamazām veikt gan leģendārās dziesminieces Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanu, gan arī nodrošināt viņas aizsāktā darba turpinājumu – radīt vietu dziesmai un dzejai Liepājā. “Austras istaba” tika atklāta 2018. gada 3. martā, un plašākai publikai šobrīd tiek atvērta tikai pasākumu laikā vai iepriekš piesakoties.

Iepriekšējais
Nākamais raksts