musician left musician right
background

“Austras istabā” uzsāk ģitārspēles apmācību un aicina uz dziesmu rakstīšanas nodarbībām

Šā gada martā atklātajā radošajā telpā “Austras istaba”, kas atrodas Liepājā mākslas galerijas “Romas dārzs” pagrabstāva telpās, Austras biedrība uzsāk ģitārspēles apmācību, turpinot un attīstot Austras Pumpures iedvesmoto dziesminieku tradīciju. Pašlaik tiek aicināti jauni interesenti pievienoties gan Austrasbērnu mēģinājumiem, gan apgūt dziesmu rakstīšanu Lauras Vītolas vadītajās grupu nodarbībās, gan individuāli mācīties ģitārspēli pie Dzintara Vītola. Pirmā tikšanās un iepazīšanās ar nodarbību plānu notiks šo sestdien, 20. oktobrī, pulksten 10.00 “Austras istabā”. Aicināti visi interesenti.

 

Izveidojot radošo telpu “Austras istaba”, kā viens no tās darbības virzieniem tika nosprausts mērķis – turpināt ģitārspēles apmācību Austrasbērnu kopīgos mēģinājumos tā, kā tos agrāk veidoja Austra Pumpure, kā arī padziļināti apgūt ģitārspēli un dziesmu rakstīšanu. Austrasbērnu kopīgajās nodarbībās (mēģinājumos) tiek apgūta ģitārspēle un vokāls, dziedot gan Imanta Kalniņa un citu autoru dziesmas, gan latviešu tautasdziesmas. Pievienoties Austrasbērniem var jebkurā vecumā – aicināti gan jaunieši, gan pieaugušie. Būtiska ir vēlme mācīties spēlēt ģitāru un dziedāt. Lai mācītos, attīstītu un pilnveidotu ģitārspēli un vokālu, interesenti aicināti pievienoties mēģinājumiem trešdienu un ceturtdienu vakaros, kad nodarbības vadīs Austrasbērni Jānis Rūcis, Simona Rača un Inese Muižniece. Savukārt interesentiem ar ģitārspēles priekšzināšanām nodarbības Austrasbērnu koncertprogrammu sagatavošanai pirmdienu vakaros vadīs Kristīne Sudmale-Locika. Vēlamais ziedojums par Austrasbērnu nodarbībām: 15 EUR mēnesī. Lūgums pieteikties, zvanot uz mob.tālr. 26131435 vai rakstot – info@austrasistaba.lv.

 

Tiem, kuri vēlas apgūt ģitārspēli individuālās nodarbībās, Austras biedrība iesaka ģitāras skolotāju Dzintaru Vītolu, kurš savas zināšanas ieguvis gan Latvijas, gan ārzemju mūzikas skolās un privātstundās. Ģitārspēle ir ļoti skaista, niansēta māksla, kas priecē gan spēlētāju, gan klausītājus, vienalga vai tas būtu pasaules mēroga rokkoncerts, klasiskās simfonijas atskaņojums, Māmiņdienas koncerts skolā vai pasēdēšana ar draugiem ap ugunskuru. Kā jau jebkura mūzikas instrumenta apguve, tā ir tikpat dodoša, cik ņemoša un prasa gan ilgstošu mācīšanos, gan trenēšanos. Dzintara pieredze ir pierādījusi, ka liela nozīme ģitārspēles pilnvērtīgā apgūšanā ir individuālām “viens pret vienu” nodarbībām, tāpēc vēlas piedāvāt šādu iespēju. Šīs nodarbības būs piemērotas interesentiem, kuri vēlas apgūt akustisko, klasisko vai elektrisko ģitārspēli. Aicināti gan tie, kuri prot spēlēt, taču vēlas pilnveidot un attīstīt savu spēles tehniku, gan tie, kuri spēlēt vēl neprot, taču ļoti vēlas iemācīties. Nodarbībās Dzintars piedāvā mācīties pēc individuāla plāna, spēlējot tieši to mūziku, kas saistošāka interesentam. Nodarbību laiks – pēc vienošanās, samaksa par vienu nodarbību – 15 EUR. Lūgums pieteikties, zvanot uz mob.tālr. 29150797 vai rakstot – dzintars@austrasistaba.lv.

 

“Austras istabas” stāsts ir par radošumu mūzikas un dzejas sintēzē, tādēļ īpašs prieks par filmu un skatuves mūzikas komponistes Lauras Vītolas atsaucību un vēlmi dalīties Londonā Britu īru modernās mūzikas institūtā iegūtajās zināšanās un piedāvāt liepājniekiem dziesmu rakstīšanas nodarbības. Laura stāsta: “Dziesmu rakstīšana – tas ir talants, brīnums, komunikācijas veids, kaut kas pārpasaulīgs un tajā pašā laikā, iespējams, tik ļoti tavs un nepieciešams – sauc, kā vēlies, bet, ja jūti, ka esi radītājs, šo talantu ir jākopj, jāattīsta un jāļauj tam izpausties! Dziesmu rakstīšanas nodarbībās tu atradīsi sev līdzīgos, mēs dalīsimies pieredzē, mācīsimies un sadarbosimies. Vienu reizi mēnesī mēs sanāksim kopā uz “Dziesmu apli”, kur draudzīgā un atbalstošā atmosfērā dalīsimies ar uzrakstīto: spēlēsim, dziedāsim un būsim.” Dziesmu rakstīšanas nodarbības interesentiem palīdzēs saprast, kā sākt vai turpināt jaunu dziesmu un arī to, kā rakstīt komandā un sadarboties. Nodarbībās būs iespēja apgūt arī jaunas dziesmu rakstīšanas metodes, kā arī atrast savu individuālo stilu un to attīstīt. Lauras Vītolas vadītās nodarbības notiks otrdienās pulksten 18.00, vēlamais ziedojums: 15 EUR mēnesī. Lūgums pieteikties, zvanot uz mob.tālr. 28814409 vai rakstot – laura@austrasistaba.lv.

 

Nodarbības notiek radošajā telpā “Austras istaba” (mākslas galerijas “Romas dārzs” pagrabstāva telpās), Liepājā, Zivju ielā 3. Verot durvis “Austras istabai”, Austras biedrības pārstāvji un Austrasbērni vēlas pamazām veikt gan leģendārās dziesminieces Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanu, gan arī nodrošināt viņas aizsāktā darba turpinājumu – radīt vietu dziesmai un dzejai Liepājā.
Iepriekšējais
Nākamais raksts