musician left musician right
background

Spēka dziesmu vakarā viesi – etno kompānija “ZEIDI”

Ceturtdien, 19. aprīlī, pulksten 18.00 folkloras centrā “Namīns” Liepājā notiks ikmēneša spēka dziesmu vakars. Īpašie viesi – etno kompānija “ZEIDI” no Rīgas. Ieeja par ziedojumiem.

Sekojot jau izveidotajai tradīcijai, reizi mēnesī folkloras centrā “Namīns” kopā skan sanākušo ļaužu balsis latviešu tautasdziesmās. Pasākums ir atvērts ikvienam interesentam. Līdzi dziedāšana nav obligāta, bet vēlama. Kā jau ierasts, repertuārā būs gan zināmas, gan mazāk pazīstamas latviešu tautasdziesmas.

Šoreiz dziesmu vakarā īpaši skanīgi viesi – etno kompānija “Zeidi” no Rīgas, kuri par gaidāmo koncertu “Namīnā” stāsta: “Uz Liepāju vedīsim prieku, sarunas un kopā būšanu mūsu latviešu tautasdziesmās. Programma būs dažāda, jo mums patīk būt gan nopietniem, gan rotaļīgiem, gan sentimentāliem.”

Etno kompānijas “Zeidi” pamatsastāvu šobrīd veido četri mūziķi: “Mūsu dvēselīte un galvenā vijole un balss, kokle, stāstu stāstītāja, tradīciju zinātāja no Ziemeļlatgales – Dace. Galvenais muzikants ar lielu danču spēles pieredzi, akordeonists, balss no Rīgas – Andris. Nākusi no Zemgales plašumiem, skandina “ašpadsmit” stīgas uz cītaras un dzied, reizēm iepūš stabulē – Ilze. “Zeidu” sirdspuksts un galvenais ritma turētājs ar slāviskām asinīm un balsi – Ēriks no Rīgas.”

Tikpat rotaļīgi kā dalībnieki ir arī etno kompānijas nosaukums “Zeidi”, kas aizgūts no senvācu vārda “zeidas”, kas nozīmē “stīgas”. Labi noskaņotas stīgas labi skan! Savukārt, ja paraugās uz nosaukumu no Latgales puses, tad atradīsim dažādas nozīmes – gan “ziedus”, gan “zīdu”.

Ieeja par ziedojumiem.

Iepriekšējais
Nākamais raksts