musician left musician right
background

Šonedēļ aicina uz Austrasdienu koncertiem Rīgā

Šajā nedēļas nogalē, godinot un gaiši atceroties leģendāro dziesminieci Austru Pumpuri, viņas audzēkņi – Austrasbērni – turpina iesākto un aicina uz Austrasdienu koncertiem Rīgā koka ēku renovācijas centrā “Koka Rīga”, Krāsotāju ielā 12. Piektdien, 10. martā, pulksten 19.00 vairāk kā 20 ģitāristu izpildījumā skanēs Imanta Kalniņa I programma un koncerta otrajā daļā – Austrasbērnu dziesmas. Savukārt, sestdien, 11. martā, pulksten 15.00 Austrasbērni aicina uz sadziedāšanos latviešu tautasdziesmās koncertā “Mana tautasdziesma”.

Koncertā piektdien Austrasbērni izpildīs Imanta Kalniņa I programmu, kas Rīgā pirmoreiz Austras Pumpures izpildījumā skanējusi 1975. gadā. Restaurēt šo koncertprogrammu šajās Austrasdienās ir Austras iecere, vēlēšanās un nu – atstātais uzdevums. Austrasbērni to jau realizējuši 4. martā koncertā Liepājas Universitātē, kur savulaik Austra sniedza pirmo koncertu Liepājā, un tagad Austrasbērni ar prieku atskaņos to arī Rīgā. Koncerta otrajā daļā sekos tradicionālā Austrasbērnu sadziedāšanās, izpildot savas dziesmas. Gaidāms, ka piektdienas vakars būs dziesmu bagāts un, kā jau Austrasdienās ierasts, dziedāšana var ieilgt un laiks var apstāties dziesmā. Savukārt, sestdien Austrasbērni kopā nāks, lai mieru, spēku un prieku rastu, sadziedoties latviešu tautasdziesmās. Visi kopā dziedās gan Austras, gan katrs savas iemīļotās tautasdziesmas.

Šogad Austrasdienās Rīgā dziesmās kopā būs Kristīne Sudmale-Locika, Ieva Akuratere, Ilze Grunte, Arnis Miltiņš, Laine Ligere-Stengrevica, Silvija Silava, Dace Nesenberga, Inta Pauļuka, Agita Kaužēna, Vītolu ģimene, Ēriks Pozemkovskis, Anta Eņģele, Signe Sniedze, Eduards Cauna, Kristaps Sudmalis, Uldis Ozols, Andris Davidons, Jānis Rūcis, Inese Sērdiene, Simona Tomase, Renāte Ķeire, Ilze Kovere, Sanita Stepena, Vita Preinberga, Ādolfija Ieva Litavniece un citi.

Austrasdienas ir ikgadēja tradīcija, kas vieno un katru gadu martā sirsnīgos koncertos kopā sauc Austras Pumpures audzēkņus, draugus un domubiedrus, kopā esot mīlestībā uz dziesmu un atzīmējot Austras vārda dienu 5. martā. Austrasdienās no malu malām Liepājā un citviet Latvijā pulcējas ļaudis ar ģitārām un dziedošu dvēseli, kopā veidojot vairākas koncertprogrammas un dziedot, kā mēdza teikt Austra, “līdz rīta šausmai”. Šogad Austrasdienas 4. un 5. martā jau izskanējušas Liepājā, šajā nedēļas nogalē skanēs Rīgā un 18. martā arī Kazdangā.

Pasākumus rīko Austras biedrība, atbalsta Rīgas dome un koka ēku renovācijas centrs “Koka Rīga”, Kazdangā – Kazdangas Kultūras centrs.

Katrā koncertā Rīgā ieejas maksa: 5.00 EUR. Biļetes pieejamas SIA “Biļešu Paradīze” kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv .

Iepriekšējais
Nākamais raksts