musician left musician right
background

Adventa mūzikas svētki Rīgā

Jau piekto gadu Rīgā notiek klausītāju augsti novērtētie un plaši apmeklētie Adventa mūzikas svētki. Šajā Ziemassvētku gaidīšanas laikā Austras biedrība aicina uz septiņiem dziesminieku koncertiem Rīgas baznīcās. No 27. novembra līdz 18. decembrim svētdienās gaišas domas un siltas sajūtas dziesmās raisīs dziesminieki – Laura Bicāne, Ieva Akuratere, Goran Gora, Kārlis Kazāks, Silvija Silava un Haralds Sīmanis.

Šo svētdien, 27. novembrī pulksten 12.00 Adventa mūzikas svētku koncertus ieskandinās dziesminiece Laura Bicāne, kura muzicēs kopā ar domubiedriem Ievu Supjevu un Ansi Kluci Rīgas Sv. Trīsvienības baznīcā (Sarkandaugavas ielā 10). Savukārt, pulksten 13.00 Rīgas Krusta baznīcā (Ropažu ielā 120) skanēs leģendārās dziesminieces Ievas Akurateres balss, kurai muzikā pievienosies arī Matīss Akuraters un Leons Sējāns.

Otrajā Adventa svētdienā, 4. decembrī, uz pārdomām un stāstiem mūzikā aicina Goran Gora, kurš muzicēs pulksten 13.00 Rīgas Sv.Antona Romas baznīcā (Maskavas ielā 309), un Kārlis Kazāks, kura koncerts gaidāms pulksten 14.00 Rīgas Jaunajā Sv.Ģertrūdes baznīcā (Brīvības ielā 119).

11. decembrī, pulksten 14.00 Rīgas Mateja baznīcā (Matīsa ielā 50B) muzicēs dziesminiece Silvija Silava kopā ar meitu Sniedzi Prauliņu, bet pulksten 14.30 Rīgas Vecajā Sv.Ģertrūdes baznīcā (Ģertrūdes ielā 8) dziedās un mīļus sveicienus no Gaiziņa sūtīs Haralds Sīmanis.

Adventa mūzikas svētku noslēgumā, 18. decembrī, pulksten 14.00 dziesminieki pulcēsies kopīgā koncertā Rīgas Lutera baznīcā (Torņakalna ielā 5). Ziemassvētku sajūtai jau pavisam tuvu esot un raisot šo sirds silto svētku pārdomas, muzicēs Ieva Akuratere, Silvija Silava, Sniedze Prauliņa, Laura Bicāne, Kārlis Kazāks un Haralds Sīmanis. Noslēgumu koncertu vadīs Ēriks Pozemkovskis.

Latviešu dziesminieks ir spēka vārdu teicējs, kad mūsu zemei vajadzīgs atbalsts un iedrošinājums, bet visvairāk un vislabprātāk viņi ir trubadūri, kas dzied ar un par visaptverošu, bezgalīgu mīlestību, kas ir gan lielākais spēks un prieks, gan dzīvības pamats un esības jēga. Tas skan viņu dziesmās kā ikdienā, tā svētkos, bet īpaši gaiši – Adventa laikā.

Adventa mūzikas svētki Rīgā klausītājiem pieejami bez ieejas maksas. Koncertus rīko Austras biedrība, atbalsta Rīgas dome un pasākumu norises vietas. Koncertu idejas autore un producente – Signe Sniedze.

Sagatavoja Inese Sērdiene

Kontaktinformācija:
Signe Sniedze
Mob. 29802995

Iepriekšējais
Nākamais raksts