musician left musician right
background

Dziesminiece Anta Eņģele aicina uz jubilejas ieskandēšanas koncertu “Antas eņģeļi lido atkal!”

Savas apaļās jubilejas priekšvakarā Anta Eņģele kopā ar šarmanto somu tautības skatuves draugu Marko Tuomas Ojala saviem klausītājiem sagatavojuši jaunu koncertprogrammu. Ikviens interesents aicināts uz koncertu “Antas eņģeļi lido atkal!” šī gada 12. novembrī plkst. 17.00 Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolas nesen restaurētajā Svētku zālē, Kronvalda bulvārī 1.

Jaunā koncertprogramma ir muzikāls stāsts par putniem, viņu dzīvi un dziedāšanas prasmi, par tautas vērojumiem un ticējumiem, kā arī par putnu mistisko pusi. Kā tas viņiem raksturīgi, Anta un Marko turpina pārsteigt un iepriecināt klausītājus, izceļot piemirstas dziesmas jaunā skanējumā. Skanēs plašs un dažāds repertuārs – gan kāda dziesma no 19. gadsimta, gan meksikāņu un amerikāņu muzikāls sveiciens, gan kāds rokenrola pārsteigums, gan pašmāju komponistu radītās dziesmu aranžijas – J.Lūsēns, R.Pauls, Ē.Ķiģelis u.c.

Marko savu bajānu šoreiz nomainījis pret brīnišķīgas balss īpašnieci – mandolīnu. Līdzās Antas ģitārai un Marko mandolīnai šoreiz skanēs arī putnu balsu orķestris, par ko jāpateicas ornitologa Edmundam Račinska veiktajiem ierakstiem. Paskaidrojot programmas tēmu, Anta stāsta: “Šajā laikā mums ļoti pietrūkst putnu balsis dabā, tāpēc dziedam par godu viņiem un gaidot viņu atgriešanos pavasarī.”

Antai jubilejā sveicienus sūta arī dziesminiece Austra Pumpure, daloties stāstā: “Anta pie manis uzradās kādā koncertā. Beigās jautāju, vai vēl kāds grib dziedāt? Uznāk Anta un dzied “Ai, vanagi, vanadziņ’”… Tad kopā mācījāmies Imantu Kalniņu, bet Anta nāca pati ar jaunām dziesmām, ko mēs, savukārt, no viņas mācījāmies. Viņa patiešām izcēlās – ja mēs kaut kur aizbraucām uz ārzemēm, viņa patiešām – ar savu balsi. Es priecājos, ka viņa strādā, ka viņai ir jauna programma. Patiesībā priecājos par katru Austrasbērnu, par kuru dzirdu kaut ko labu. Tas man ir lielākais prieks, kad dzirdu labus vārdus par savējiem.”

Ieejas maksa: 10 EUR. Pensionāriem, studentiem, skolēniem 5 EUR, bērniem 3 EUR. Biļetes lūgums iegādāties savlaicīgi Rīgas Tehniskās universitātes Kultūras centrā, Kaļķu ielā 1, 216. kabinetā, darbadienās no 9.00 līdz 17.00. Tālrunis rezervācijai un plašākai informācijai par biļešu iegādi: tel. 67089477.

Koncertu rīko Rīgas Tehniskās universitātes Kultūras centrs, atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un Austras biedrība.

Iepriekšējais
Nākamais raksts