musician left musician right
background

Spēka dziesmu vakarā viesosies Guntars Gritāns un Rolands Naglis

Trešdien, 14. septembrī, pulksten 18.00 Liepājā folkloras centrā “Namīns” notiks ikmēneša spēka dziesmu vakars jeb sadziedāšanas latviešu tautasdziesmās. Šī vakara īpašie viesi no Latgales ir grupas “Jumis” dalībnieki – Guntars Gritāns un Rolands Naglis.

Sekojot jau izveidotajai tradīcijai, reizi mēnesī folkloras centrā “Namīns” ģitāru pavadījumā kopā skan sanākušo ļaužu balsis latviešu tautasdziesmās. Pasākums ir atvērts ikvienam interesentam. Uz vietas pieejami būs dziesmu vārdi līdzi dziedāšanai, kas nav obligāta, bet vēlama. Kā jau ierasts, repertuārā būs gan zināmas, gan mazāk pazīstamas latviešu tautasdziesmas, kā arī dziesmas, kuru noskaņa un gaišums rada tautasdziesmai līdzvērtīgu stāstu. Iedvesmas avoti – grāmatas “Spēka dziesmas”, kā arī Austras Pumpures pasaules skatījums un mīlestība uz latviešu tautasdziesmām.

Šī spēka dziesmu vakara īpašie viesi Guntars Gritāns un Rolands Naglis šoreiz mācīs un aicinās līdzi dziedāt sev mīļajām latgaļu tautasdziesmām. Lai arī grupa “Jumis”, kuras pārstāvji ir abi viesi, šobrīd plašāk pazīstama kā Imanta Kalniņa dziesmu izpildītāja, sākotnēji Viļānos tā dibināta kā folkloras kopa un pirmās koncertprogrammas veidoja tautasdziesmas. Lai dalītos ar mums savās spēka dziesmās, Guntars ieradīsies Liepājā, mējot ceļu no savas dzīvesvietas Rīgā, bet Rolands – no tālās Latgales, no Viļāniem.

Spēka dziesmu vakari notiek ar Liepājas Kultūras pārvaldes projektu konkursa atbalstu un tos reizi mēnesī rīko un vada Inese Sērdiene. Ieeja bez maksas.

Uz tikšanos dziesmā!

Iepriekšējais
Nākamais raksts