musician left musician right
background

Latvijas Dziesminieku saiets

Šogad Latvijas dziesminieku saiets notiks no 5. līdz 7. augustam, savās sirdsmājās Jaunpiebalgas novada dabas saimniecībā Lielkrūzes.

Jau septīto gadu augustā te sabrauks, sapulcēsies un sanāks dziesminieki un dzejnieki no visas Latvijas, kuras lielums mērāms tieši ar to garīgās telpas plašumu, kuru paši ar savu spēku spējam radīt. Šoreiz  saieta muzikālo un dzejisko būtību kopradīs un tajā piedalīsies dziesminieki, dzejnieki, radoši cilvēki un mīļi gaidītā publika no visiem Latvijas novadiem.

Saieta norisēs tiksimies ar Andri Akmentiņu, Alisi Sedolu, Ainaru Virgu, Didzi Šķilu, Dināru Gulbi, Egonu Pičneru, Ēriku Loku, Haraldu Sīmani, Igoru Siliņu, Ilzi Grunti, Kārli Kazāku, Uldi Kākuli, Valdi Atālu, Vari Vētru un daudziem citiem.

Pulcēšanās un atkalredzēšanās latviska spēka un garīguma uzstrāvotā notikuma vietā sāksies 5. augusta pēcpusdienā, trīs kopā pavadāmo Latvijas dziesminieku svētku dienas iesāks Brīvais mikrofons, kurā aicināti piedalīties visi sevi izdziedāt un izteikt gribošie. Jaunatklājumiem, personībām ar spēcīgu radošu un emocionālu vēstījumu, kādi muzikālajā jomā saietā sevi piesaka katru gadu, būs iespēja nākamajā dienā piedalīties Neiepazīto dziesminieku koncertā, bet pulksten 22.00 rīkotāji aicina dalībniekus un publiku uz muzikālu  Dainu meditāciju. Pusnaktī uz 6. augustu Lielkrūžu pakalnos tiks degti tradicionālie sadziedāšanās ugunskuri, kuri pulcēs un vienos ap sevi dziesminiekus un publiku gan sildošās liesmu uguns, gan radošās – iekšējā spēka uguns – gaismā  kopā būt mirklī un piepildīt to dziesmā.

Paredzēta sadziedāšanās pie 4 ugunskuriem: Dvēseļu ugunskura, Raimonda Paula dziesmu ugunskura, Tautasdziesmu ugunskura, Ziņģu ugunskura.

Sestdiena, 6. augusts, saieta dalībniekiem un apmeklētājiem būs darbīga un radošiem piedzīvojumiem bagāta. No pulksten 11.00 līdz 15.00 notiks mūzikas meistarklases, kuras vadīs Nils Īle, Dinārs Gulbis, Valdis Atāls tandēmā ar Egonu Pičneru.

Paralēli muzikālajām aktivitātēm darbošanās risināsies amatnieku radošajās darbnīcās, kur biedrība Gaujas fonds demonstrēs vienkoču laivas un notiks ari izvizināšanās Lielkrūžu ezerā.
Latviskās dzīvesziņas skolā paredzētas nodarbības gan pie pirtnieces Daces Ločmeles, gan tautas mūzikas kopējiem – Aleksandra Maijera, gan savu meistarklasi te rādīs un vadīs Maskačkas spēlmaņi.

No pulksten 15.00 – 17.00 saieta skatuves norišu  uzmanības centrā atradīsies Neiepazītie dziesminieki, pulksten 17.30 – 19.00 sekos Jaunrades koncerts, bet pulksten 19.00 savu skanējumu sāks saieta Lielkoncerts, pēc kura naktī saieta radošo garīgo lauku ugunsspēkā  aizdedzot svētīs, izgaismos un piepildīs vēl viens no svētku simbolisko dzīļu būtiskajiem notikumiem – Ugunsskulptūras iedegšana.

Naktī paredzēts viesu koncerts, kas izskanēs kā dāvana saieta dalībniekiem un publikai.
Latvijas dziesminieki, ceļā uz savu atkalredzēšanos ar klausītājiem 7. saietā, radījuši jaunu savas mūzikas disku, kura nosaukums sabalsojas ar šī gada pasākuma vadmotīvu  „Tēva dubļi sidraboti“. Ierakstu publikai būs iespēja ari iegādāties.

Saieta svētku svinības izskandinās kopā esme pie ugunskuriem brīvā gaisotnē, muzikālā un dziesmotā plūdumā.

Lai atkal spēkpilni satiktos ir jāatvadās, ar pateicības vārdiem jāsvētī visi saieta spēka laukā mijiedarbībā pabijušie, ar sirdi jāapskauj, ar dziesmu jāievibrē ceļš uz nākamo tikšanos – tā visi viens ar otru vēl būsim svētdien, pulksten 12.00 Latvijas dziesminieku 7. saieta noslēgumā.
Informācijai par Latvijas dziesminieku saietu iespējams sekot mājas lapā www.saiets.lv , www.facebook.com/saiets/. Biļetes iegādājamas www.bilesuparadize.lv.

Informāciju sagatavoja Sanita Stepena, tālr. 26397647, mediji@saiets.lv

Iepriekšējais
Nākamais raksts