musician left musician right
background

Atklātais aicinājums Latvijas mūziķiem un kolektīviem

Jau pavisam drīz, janvāra pirmajā pusē, apritēs 25 gadi kopš Latvijas iedzīvotāji vienojās janvāra barikāžu akcijā, bez ieročiem, bet ar dziesmām, ugunskura liesmas siltumu un nebijušu vienotības sajūtu nosargājot savu zemi. Tolaik paveiktais tikai dažus mēnešus vēlāk ļāva atdzimt neatkarīgai Latvijai. Atceroties pirms ceturtdaļgadsimta piedzīvoto, kā arī iepazīstinot plašu sabiedrību un tos, kas dzimuši jau brīvā Latvijā, ar janvāra barikāžu vēsturisko nozīmīgumu un garu, 15. un 16. janvārī Doma laukumā vienu diennakti norisināsies barikāžu rekonstrukcijas akcija.

Pie Rīgas Doma un Latvijas Radio ēkas atkal degs ugunskuri, būs aplūkojama vēsturiskā barikāžu smagā tehnika, skanēs dziesmas. Veselas diennakts ilgumā pie ugunskuriem satiksies gan 1991. gada barikāžu dalībnieki, gan jaunsargi un Latvijas Aizsardzības akadēmijas kadeti, kas, spītējot laika apstākļiem, centīsies “izdzīvot” barikāžu garu un pārbaudīt sevi.

Ar ugunskuriem, steigā metinātiem metāla prettanku ežiem, stieplēm un lozungiem vien barikādes Rīgu un Latviju nenosargāja, līdztekus Doma laukumā tajās 1991. gada janvāra dienās skanēja dziesmas, muzicēja tolaik populāras grupas, kori un ansambļi.

Rekonstruējot barikādes Doma laukumā, sirsnīgi aicinām visus Latvijas mūziķus, grupas, dziesminiekus un korus brīvprātīgā kārtā būt kopā ar mums, uzmundrināt barikāžu rekonstrukcijas dalībniekus ar dziesmām un priekšnesumiem!

Aicinājumam piedalīties barikāžu rekonstrukcijas pasākumā, priecēt tās dalībniekus un vērotājus jau atsaukusies grupa “Pērkons”, Ieva Akurātere, vīru kopa “Vilki”, kapela “Bumerangs”, Nacionālo Bruņoto spēku Štāba orķestris un citi kolektīvi.

Pasākuma norises vietā tiks dota iespēja ikkatram mūziķim vai kolektīvam, uzstājoties gan pie ugunskuriem, gan izmantot improvizētu skatuvi, kas būs ierīkota automašīnas KAMAZ kravas nodalījumā. Iespējamie uzstāšanās laiki: 15. janvārī no plkst. 16.00 – 23.00, 16. janvārī no plkst. 9.00 – 14.00. Iespējamie priekšnesumu ilgumi: 10 – 20 minūtes.

Ja vēlaties dot savu artavu barikāžu rekonstrukcijā, uzmundrināt un iepriecināt tās dalībniekus un vērotājus, kā arī apliecināt, ka dziesmu spēks mūs vieno arī šodien – pēc 25. gadiem, lūdzam iepriekš pieteikties dalībai rekonstrukcijas pasākumā, sazinoties ar mums.

Barikāžu rekonstrukcijas izpildproducents:

Biedrība “I Did It”, kontaktpersona: Madara Gruntmane
e-pasts: ididit@ididit.lv
Tālr: 29763636.

Barikāžu rekonstrukcijas pasākumu rīko 1991. gada barikāžu muzejs.

Iepriekšējais
Nākamais raksts