musician left musician right
background

Adventa mūzikas svētkos Rīgā šo svētdien koncertus sniedz Ieva Akuratere un Anete Kozlovska

Otrajā adventa svētdienā, 6. decembrī, koncertu ciklā “Adventa mūzikas svētki Rīgā” uz gaiša skanējuma koncertiem aicina dziesminieces Ieva Akuratere un Anete Kozlovska. Šo svētdien pulksten 12.00 Rīgas Svētās Trīsvienības baznīcā (Sarkandaugavas ielā 10) uz koncertu ielūdz Ieva Akuratere: “Baznīcas koncerti vienmēr izceļas ar to, ka varam tajos atskaņot garīga un dvēseliska satura dziesmas, nedomājot tik daudz par dinamisku publikas pārsteigšanu, bet gan vairāk par garīgu meditāciju un apceri. Adventa laiks pats mūs noskaņo uz pavadītā gada notikumu vērtēšanu un psiholoģisku kopsavilkumu, lai, nojaušot pavasara pakāpenisku tuvošanos, mēs varētu sakārtot savu būtību jaunam gada aplim. Tādēļ Ziemassvētku priekšnojautās ir labi ļauties mūsu garīgumu stiprinošai muzicēšanai.” Koncertā Ieva muzicēs kopā ar Leonu Sējānu (ģitāra) un Matīsu Akurateru (perkusijas). Viņu izpildījumā dzirdēsim gan Ievas pašas rakstītās dziesmas, gan A.Voitišķa, J.Riekstiņa, I.Kalniņa un citu komponistu radītās melodijas.

Savukārt 6. decembra vakarpusē, pulksten 19.00, Latvijas Apvienotajā metodistu baznīcā (Akas ielā 13) uz koncertu aicina mūziķe Anete Kozlovska kopā ar draugiem un domubiedriem – Mārci Jukumsonu-Jukumnieku (taustiņi), Pēteri Ozoliņu (čells) un Miķeli Vīti (bungas). Koncerta programmā iekļautas jau labi zināmās dziesmas no 2012. gadā Anetes izdotā mūzikas albuma “Tik daudz”, gan arī jaunas kompozīcijas, kas pirmoreiz izskanēs tik bagātīgā instrumentu skanējumā. Anete ir gan savu dziesmu vārdu, gan mūzikas autore, gan arī izpildītāja, pavadījumu spēlējot uz ģitāras vai klavierēm. Adventa laikā Anete aicina savus klausītājus, sakot, ka koncertā dzirdēsim “dziesmas, kas ceļ sirdi un garu tuvāk debesīm”.

Adventa mūzikas svētkos Rīgas baznīcās četrās adventa svētdienās piedalās un autorkoncertus sniedz Goran Gora, Haralds Sīmanis, Ieva Akuratere, Matīss Akuraters un Leons Sējāns, Arnis, Kārlis un Jānis Miltiņi un Viesturs Samts, Anete Kozlovska un Laura Bicāne. Plašāka informācija: www.austrasbiedriba.lv

Adventa mūzikas svētkus Rīgā jau ceturto gadu rīko Austras biedrība, atbalsta Rīgas dome un visas koncertos iesaistītās baznīcas. Koncertu idejas autore un producente – Signe Sniedze.

Ieeja bez maksas.

Iepriekšējais
Nākamais raksts