musician left musician right
background

Rīgas svētkos notiks Daugavas folkfestivāls

Šogad Rīgas svētku laikā, 16. augustā, no pulksten 12.00 līdz 22.00 Spīķeru centrālajā laukumā likteņupes krastā notiks Daugavas folkfestivāls, kas pulcēs tautasdziesmu iedvesmotas folkloras un postfolkloras grupas no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Programmu vadīs atraktīvais latgaliešu muzikants Ēriks Zeps.

Festivālu ieskandinās SIA „Latvijas koncerti” veidotais koncertuzvedums bērniem „Kā zvēri Daugavu raka”, kurā pasaku mūzikā stāstīs Ilga Reizniece (balss, vijole), Laima Jansone (kokle), Krišjānis Bremšs, (sitaminstrumenti), Andris Grunte (kontrabass), vokālās studijas „Knīpas un knauķi” mazie dziedātāji, kā arī Latvijas Universitātes deju ansambļa „Dancītis” mazie dejotāji.

Daugavas folkfestivālu turpinās un plkst. 13.00 uz skatuves muzicēs Austra Pumpure un austrasbērni. Leģendārā dziesminiece ir viena no pirmajām, kas latviešu tautasdziesmas sāka dziedāt ģitāras pavadījumā, 1982. gadā izveidojot savu koncertprogrammu „Mana tautasdziesma”, tādējādi gan pulcinot domubiedrus un līdzidziedātājus, gan veicinot latviešu tautas Atmodu.

Festivālā uzstāsies vairākas nu jau labi pazīstamas folkloras un postfolkloras grupas no Latvijas, kā arī viesi – „Žemyna” no Lietuvas un „Malva & Kirsipu” no Igaunijas. Muzicēs bērnu un jauniešu folkloras grupas „Kokle” un „Laiksne”, postfolkloras grupas „Vecpilsētas dziedātāji”, „Dārdi” un „Rikši”, tautas mūzikas grupa „Teikas Muzikanti”, folktronikas grupa „Zari” un arīdzan muzikālās apvienības „KurpEja” un „Brāļi un māsas”.

Dienas noslēgumā Spīķeru centrālajā laukumā skanēs latviešu tautasdziesmas un tradicionālā danču mūzika visiem labi zināmās postfolkloras grupas „Iļģi” izpildījumā. Īstos deju soļus klātesošajiem ierādīs „Rīgas Danču kluba” dejotāji.

Svētku  dalībniekiem un apmeklētājiem no pulksten 12.00 līdz 18.00 būs arī iespēja aplūkot senās Rīgas kuģus, kas atradīsies iepretī festivāla norises vietai Daugavā, Daugavas promenādes piestātnē. Interesenti varēs iepazīties ar senajiem kuģiem „Pardus” un „Üxküll”, kādus savos braucienos pa Daugavu un Baltijas jūru laika posmā no 8. līdz 12. gadsimtam izmantoja Baltijas reģiona seno cilšu iedzīvotāji, kā arī uzzināt vairāk par seno kuģotāju dzīvi informatīvajos stendos un improvizētajā seno kuģotāju apmetnē.

Daugavas folkfestivālu rīko Austras biedrība, sadarbībā ar biedrību „Rīgas Spīķeri”, SIA „Latvijas koncerti”, biedrību „Komturia – Riga”, SIA “A.A.Mežmalas” un kultūras menedžmenta centru „Lauska”.  Atbalsta Rīgas dome.

Ieeja bez maksas.

Iepriekšējais
Nākamais raksts