musician left musician right
background

Izziņoti dalībnieki nedēļas nogalē gaidāmajam Latvijas dziesminieku saietam

Jau šajā nedēļas nogalē vairāk kā 100 dziesminieku un dzejnieku no Rīgas, Liepājas, Jaunpiebalgas, Talsiem, Ķeguma, Salaspils, Rēzeknes, Cesvaines, Siguldas, Cēsīm, Lubānas, Ventspils, Jēkabpils, Valmieras, Balviem, Jūrmalas, Ulbrokas, Dobeles un citām Latvijas pilsētām pulcēsies 6. Vislatvijas dziesminieku saietā Jaunpiebalgas novada dabas saimniecībā „Lielkrūzes”.

Dalībnieku radoša un ilgi gaidīta atkalredzēšanās gan vienam ar otru, gan dziesmota un dzejiska satikšanās ar savu publiku notiks gandrīz trīs dienu un divu nakšu garumā – no 7. līdz 9. augustam. Gaidāmi jauni un iedvesmojoši atklājumi – 15 no dziesminiekiem saietā šogad muzicēs pirmo reizi.

Saieta programma paredzēta ļoti plaša – izskanēs 2 lielkoncerti ar dziesminieku un dzejnieku piedalīšanos, jauno dziesminieku koncerts, dzejas aktivitātes, dziesminieku radošās darbnīcas, latviskās dzīvesziņas skola un amatnieku darbnīcas. Pirmajā saieta naktī notiks tradicionālā sadziedāšanās pie ugunskuriem – tiks degts Tautasdziesmu ugunskurs, Autordziesmas un dzejas ugunskurs, tā ietvaros arī dzejas grāmatiņas «Tur dzimušais» atvēršanas svētki, trešais ugunskurs veltīts dažādu laiku un autoru sirdsdziesmām, ceturtais – Imanta Kalniņa dziesmām, tās kopā ar klātesošajiem izpildīs grupa «Jumis». Piektdienas naktī gaidāms Gunta Veilanda un grupas „Masti” koncerts, savukārt sestdienas naktī –  grupas „Zāle” un postfolkloras grupas „Iļģi” koncerts.

Piektdien, 7. augustā, plkst. 19.00, Lielkrūžu estrādē Lielkoncerts, to vadīs Varis Vētra.

Dziedās
Ieva Akuratere, Haralds Sīmanis, Ilze Grunte un Evita Zālīte, Valdis Atāls,  grupa „Jumis”, Uldis Kākulis, Kārlis Kazāks, Ingus Kuplais, Andris Kivičs, Guntis Veilands un Lelde Riteniece, Arnis Miltiņš, Indra Burkovska, Varis Vētra, Ainars Virga, Edgars Skujnieks, Jorans Šteinhauers, Jānis Jansons, Vilnis Punka, Jana Egle un Jānis Rūcis, Gatis Vanags,  Andris Mucenieks, Anita Zambare un Helvijs Kārkliņš.

Dzeju lasīs Iveta Ratinīka, Valdis Bisenieks, Amanda Aizpuriete un Arvīds Ulme. Ar dzejas grāmatiņu „Tur dzimušais” iepazīstinās Māris Salējs un Zane Daugule.

Pulksten 01.00 Gunta Veilanda un grupas „Masti” koncerts Dzejas mājā.

Sestdien, 8. augustā, plkst. 15.00, Lielkrūžu estrādē Jauno dziesminieku koncerts, to vadīs Valdis Atāls.

Dziedās Jānis Mājenieks, Jānis Rūcis, Ieva Dzintare un Inita Jansone, Uldis Punkstiņš un Aivars Punkstiņš, Maija Lāce, Gundars Āboliņš,  Solveiga Ozolniece, Gunārs Rūtenbergs, Daidze Andersone, Vinsents Kūkojs, Andžejs Beļēvičs, Viktors Ivanovs, Vilnis Punka kopā ar Edīti Punku un Annu Zobenu, kā arī ritma grupa „Transs-cen-den-tālē”.

Sestdien, 8. augustā, plkst. 19.00, Lielkrūžu estrādē Lielkoncerts, to vadīs Dace Circene un Gatis Cīrulis.

Dziedās Dinārs Gulbis, Ēriks Loks, Vītolu ģimene, Mikus Frišfelds, Uldis Altens, Maija Kalniņa, Austra Pumpure un austrasbērni, Uldis Ozols, Mareks Sarnovskis, Egons Pičners, Arnis Čakstiņš un Vita Preinberga, Jānis Cirvelis un Gatis Vanags, Vita Krūmiņa, Agris Vanags, Dace Priedoliņa, Ilmārs Romančuks, Matīss Pavītols, Kristaps Sudmalis, Māris Mols, Mārtiņš Liepa, Diāna Sus.

Dzeju lasīs Inta Riekstiņa, Agita Draguna, Māris Salējs un Leons Briedis.

23.00 muzicēs grupa „Zāle”, Ulda Balgas un Agra Dzilnas ugunsskulptūra „Saules ceļš”.
00.00 muzicēs un dančus spēlēs postfolkloras grupa „Iļģi”, pēc tam – dziesmota nakts līdz  rītam.Svētdien, 9. augustā, pulksten 12 «Lielkrūžu» kalnā pie ugunskura atvadīšanās līdz nākamā gada augustam un jau 7. saietam.

Programmā iespējamas radošas izmaiņas.
Papildus informācija saieta mājas lapā www.saiets.lv.
Biļetes iespējams iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv

Pasākumu atbalsta Kultūras ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Vides biedrība Krūzes, Austras biedrība, Latvijas Radio 2, žurnāls IEVA, SIA Piebalgas alus, SIA Latgales druka, Jaunpiebalgas novada uzņēmēji Pēteris Zivtiņš un Kaspars Zirnis, z/s Jaunķūģi, z/s Jaun- Skanuļi, A/S Cesvaines piens, z/s Ķelmēni, SIA Gandrs Poligrāfija, SIA A- Puce, PKS Straupe, SIA N. Bomja maiznīca Lielezers un citi.

Informāciju sagatavoja Sanita Stepena

Iepriekšējais
Nākamais raksts