musician left musician right
background

Kultūras kafejnīcā „Kursas Putni” koncertē dziesminieki Gatis Vanags un Uldis Kākulis

Šo piektdien, 27. februārī, plkst. 20.00 kultūras kafejnīcā “Kursas Putni”, Liepājā, Fr.Brīvzemnieka ielā 28, Induļa Vanaga dziesmas sirdij un dvēselei dziedās Gatis Vanags un Uldis Kākulis.

Piektdienas vakarā kultūras kafejnīcā „Kursas Putni” gaidāms īsts dziesminieku vakars – stāsti melodijās. Kā runā tautā, Indulis Vanags (1957 – 2002) savulaik bijis pirmais ielu muzikants Rīgā. Savulaik Induli bieži varēja sastapt Jāņa sētā, kur dziesminieks spēlēja kopā ar brāli Gati Vanagu, arī Ilzi Grunti un Egonu Pičneru.

Indulis piedalījās gan folkmūzikas festivālos, gan Austrasdienās, gan citos koncertos un, protams, dziedājis tautai ielās. Austra Pumpure stāsta, ka Indulis, līdzīgi kā daudzi citi, vienkārši radās (kas to vairs atceras – kad, kur…) un vēlāk bieži bijis kopā ar austrasbērniem. Savulaik kāda Induļa dziesma tulkota arī esperanto valodā un bijusi Austras repertuārā. Indulim bija dabas dots talants radīt dziesmas, atrast īstos vārdus un likt tiem skanēt. Klīst nostāsti, ka viņam bijušas pat vairākas klades ar pašsacerētām dziesmām.

Piektdien dzirdēsim Induļa Vanaga dziesmas ar tādu dzejnieku vārdiem kā Austra Skujiņa, Ojārs Vācietis, Viks, Elīna Zālīte, Arvīds Skalbe, Jānis Peters, Leons Briedis, Imants Ziedonis u.c.

Induļa Vanaga dziesmas izpildīs viņa brālis Gatis Vanags un dziesminieku skanīgākā balss – Uldis Kākulis.

Ieeja par ziedojumiem.

Koncertu rīko kafejnīca „Kursas Putni”, informatīvi atbalsta Austras biedrība.

Iepriekšējais
Nākamais raksts