musician left musician right
background

Dziesmu vakarā aktieris un dziesminieks Juris Hiršs

Trešdien, 18. februārī, plkst. 19.00 Latvijas 1. Rokkafejnīcā “Reiterna nams” Rīgā muzicēs aktieris un dziesminieks Juris Hiršs.

Šoreiz aktieris nespēlēs lomu, bet izrāde būs. Juris Hiršs būs gan vakara režisors, gan galvenais personāžs. Skatuves bruņinieks ar divpadsmitstīgu ģitāru apturēs teātra ikdienu un spēlēs sevi.

„Viss, kas bija, viss, kas bija, bij’ no tīra vēja…” – šie vārdi lielai daļai klausītāju pazīstami, pateicoties Jura Hirša dziesmas „Veltījums” (Ārijas Elksnes vārdi) dalībai „Mikrofona aptaujā” 1990. gadā, bet pirmās dziesmas tikušas sarakstītas jau krietni agrāk, līdz ar pirmo piecu ģitāras akordu apgūšanu.

Juris Hiršs raksta dziesmas gan ar saviem vārdiem, gan savās liriskajās melodijās ietērpj arī Vizmas Belševicas, Knuta Skujenieka, Vijas Gunas, Imanta Ziedoņa, Jāņa Ziemeļnieka, Ojāra Vācieša, Ziedoņa Purva u.c. dzejnieku tekstus. Romantiskās balādes un to galantais pasniegšanas veids īpaši tuvs sievietes dvēselei.

Dziesmu vakaru ciklā dziesminieks tiekas ar klausītājiem ne pirmo reizi. Jau pirms gada viņš uzrunāja ne vien ar dziesmām, bet arī stāstiem ar krietnu humora devu. Tāpēc Jura Hirša dziesmu vakars būs īpašs, jo aktieris bez izrādes neeksistē.

Aicinot klausītājus uz dziesmu vakaru Latvijas 1. Rokkafejnīcā “Reiterna nams”, Juris Hiršs ar smaidu saka: „Mēs tik reti tiekamies, ka jāizmanto katra iespēja. Es gaidīšu un centīšos būt ļoti labs.”

Ieeja par ziedojumiem.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. Rokkafejnīcu.
Informatīvi atbalsta Austras biedrība un Vislatvijas dziesminieku saiets.

Iepriekšējais
Nākamais raksts