musician left musician right
background

Koncertu ciklā „Adventa mūzikas svētki Rīgā” muzicē Silvija Silava un Vilnis Punka

Otrajā adventē, 7. decembrī, dziesminieku koncertu cikla „Adventa mūzikas svētki Rīgā” ietvaros notiks Silvijas Silavas un Sniedzes Prauliņas koncerts Rīgas Sv.Jāzepa baznīcā un Viļņa Punkas koncerts Rīgas Mateja baznīcā. 

Svētdien pulksten 12.00 uz gaišu noskaņu koncertu Rīgas Sv. Jāzepa Romas katoļu baznīcā (Embūtes ielā 12/14) aicina Silvija Silava un Sniedze Prauliņa. Skanēs S.Silavas komponētās dziesmas ar Jāņa Poruka, Valdas Mooras, Kornēlijas Apškrūmas un citu dzejnieku, kā arī latviešu tautasdziesmu vārdiem. Programmas noslēgumā dzirdēsim arī sirsnīgas S.Silavas Ziemassvētku melodijas ar pašsacerētiem tekstiem.

Savukārt pulksten 14.00 uz koncertu Rīgas Mateja baptistu baznīcā (Matīsa ielā 50b) ielūdz mūziķu grupas „Sliekšņi un griesti” komponists un dziesminieks Vilnis Punka. Koncertprogrammā skanēs oriģināldziesmas ar Pēterea Jurciņa, Intas Riekstiņas, Māras Zālītes, Arnolda Auziņa u.c. dzejnieku tekstiem. Mūzika ir dziesmu autora V.Punkas dvēseles valoda – tā ir ļoti emocionāla, harmonijām bagāta un garīgi dziļa.

Rīgas baznīcās koncertu cikla „Adventa mūzikas svētki Rīgā” ietvaros notiks septiņi gaiši dziesminieku koncerti. Pirmajā adventē muzicēja Ieva Akuratere un Kārlis Kazāks, bet nākamajās svētdienās gaismu un prieku dziesmās izteiks Haralds Sīmanis, Arnis, Laima, Jānis Miltiņi un Ieva Sutugova, savukārt noslēguma koncertā 21. decembrī piedalīsies visi cikla dalībnieki.

Koncertu idejas autore un producente – Signe Sniedze. Adventa mūzikas svētkus jau trešo gadu rīko Austras biedrība, atbalsta Rīgas dome un visas koncertos iesaistītās baznīcas.

Ieeja bez maksas.

Iepriekšējais
Nākamais raksts