musician left musician right
background

Dziesmu vakarā Dinārs un Daiga Gulbji

10. decembrī, trešdienas vakarā plkst. 19.00 Latvijas 1. rokkafejnīcā “Reiterna nams” dziedās un spēlēs latviešu dziesminieks Dinārs Gulbis. Dziesminieku vidū Dinārs zināms kopš pirmās uzstāšanās plašākai auditorijai starptautiskajā folkmūzikas festivālā „Bardu rudens” 2010. gadā Sv.Pētera baznīcā Rīgā, vēlāk piedalījies Vislatvijas dziesminieku saietos Jaunpiebalgā, kā arī veidojis savus autorvakarus.

Dziesminieku mūzikai Dinārs pievērsies, iedvesmojoties no Haralda Sīmaņa, Valda Atāla, Ulda Ozola, Antas Eņģeles, Austras Pumpures, Kārļa Kazāka, Ieva Akurateres un citiem, pateicoties kuriem, jaunais dziesminieks ieraudzījis patiesu, labu dzeju un vēstījumu. Dinārs apstiprina, ka pievērsties mūzikai un sākt dziesminieku ceļu var jebkurā vecumā.

Trešdienas vakarā Dinārs spēlēs un izdziedās savas dziesmas ar Imanta Ziedoņa, Ojāra Vācieša, Intas Riekstiņas, Daigas Gulbes un Agitas Dragunas vārdiem, kā arī skanēs gan kāda tautasdziesma, gan citu dziesminieku sacerētās dziesmas. Dinārs stāsta: „Dziesminieki, mēs esam veiksmes bērni, mums ir tādi dzejnieki un tepat līdzās: Jana Egle, Agita Draguna, Inta Riekstiņa, Amanda Aizpuriete, Valdis Bisenieks, mans jaunatklājums Imants Kulinskis un daudzi, daudzi citi. Esmu atradis savu ceļu caur dzejniekiem un dziesminiekiem, un tā ir vide, kurā ļoti labi jūtos.”

Dziesminieks atklāj, ka jātiecas uz profesionālismu, bet augstākais sasniegums un vērtība ir būt godīgam uz skatuves, saglabājot vienkāršību un sirsnību. Dinārs: „Mēģinu būt vidutājs starp mūziku un dzeju, mēģinu apvienot to un aiznest līdz klausītājam, kā es to saprotu. Veidot sarunu dvēseles līmenī. Svarīgākais – absolūts godīgums. Tu esi tāds, kāds tu esi ar savu kailo dvēseli. Atdot sevi un netaupīt.”

Kopā ar Dināru Gulbi šajā dziesmu vakarā uz skatuves kāps arī viņa dzīvesbiedre un vairāku Dināra dziesmu vārdu autore, dzejniece Daiga Gulbe.

Ieeja – ziedojums.

Iepriekšējais
Nākamais raksts