musician left musician right
background

Spēka dziesmu vakars

Trešdien, 15. oktobrī, plkst. 18.00 radošajā telpā „Tējas istaba”, Liepājā, Fr.Brīvzemnieka ielā 28, notiks jau otrais spēka dziesmu vakars jeb kopīga sadziedāšanās latviešu tautasdziesmās.

Sadziedāšanās rīkotājas, liepājnieces Inese Sērdiene un Daina Vanaga, tautasdziesmās rod spēku, mieru un prieku, kurā labprāt vēlas dalīties. Spēka dziesmu vakarā skanēs ģitāras un arī kokle. Ikvienam būs pieejami tautasdziesmu vārdi. Repertuārā pārsvarā tiks iekļautas dziesmas no Zanes Boitmanes-Priedēnas 2012. gadā realizētās grāmatas „Spēka dziesmas”.

„Tautasdziesmas ir tautas spēkam. Ja Dievs ir iedevis balsi runāt, Viņš ir iedevis balsi sevis dziedināšanai. Sevi dziedināt nozīmē likt un ļaut sev dziedāt. Līdz ar to notiek dziedināšana, dziedēšana, dziedāšana. Šī unikālā spēja ir katram. Unikāla iespēja ir katram”, tā raksta grāmatas „Spēka dziesmas” autori.

Ideja par šāda veida sadziedāšanos Liepājā, kur gaidīti gan tie, kas dzied, gan tie, kas labprāt tikai klausās, radusies dabiski un likumsakarīgi, sekojot vēlmei ar dziesmu pateikt un darīt vairāk. Vispirms jau attīrot un stiprinot sevi, lai tālāk mīlestību un domu raidītu par stipru valsti.

Spēka dziesmu vakari notiek reizi mēnesī Tējas istabā. Līdzi ieteicams ņemt mieru un labu noskaņojumu, kā arī tie, kas spēlē kādu mūzikas instrumentu, var pievienoties arī muzikāli. Ieeja bez maksas.

Gaidīsim Jūs un priecāsimies sadziedāt!

Inese Sērdiene
mob.26131435

Iepriekšējais
Nākamais raksts