musician left musician right
background

BILDES 2014

Festivāla “Bildes 2014″ muzikālo daļu 21.oktobrī plkst.19 Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē ievadīs Folkkoncerts un nākamajā dienā tam sekos Jauno dziesminieku koncerts, informē “Bilžu birojs”.

“Bilžu” Folkkoncerts, kas kopā aicina latviešu dziesminiekus, notiek gadu no gada, veidojot noturīgu tradīciju. Šie koncerti ne vien dod iespēju baudīt Latvijā zināmāko folkmūzikas dziesminieku sniegumu, bet pārsteidz ar jaunatklājumiem un kalpo arī kā iedrošinājums jauno dziesminieku paaudzei.
Koncerta dalībnieki mājīgā atmosfērā priecēs klausītājus gan ar sev tuvām un īpašām, gan publikas mīlestību jau iemantojušām dziesmām.

Dziesminieks Egons Pičners, kurš pirmoreiz uz “Bilžu” skatuves kāpa 2004. gadā, pastāstīja, ka festivālu uztver kā nozīmīgu savas radošās darbības atskaites punktu. “Manuprāt, dalība senākajā Latvijas populārās mūzikas festivālā ir pagodinājums un mākslinieciskās kvalitātes apliecinājums. Šis pasākums man sniedz radošās atzinības un piederības Latvijas mūziķu saimei sajūtu, ko es novērtēju, radot jaunas dziesmas,” norādīja Pičners. Koncertā šogad skanēs gan viņa kompozīcija “Baltupe”, kura vasaras izskaņā Latvijas Radio 2 patriotisko dziesmu konkursā “Baltijas ceļam 25? plūca uzvaras laurus, kā arī ir jauna dziesma.

Pirmoreiz Folkkoncertā uzstāsies brālēnu Aivara un Ulda Punkstiņu duets. Abi kopā muzicē jau kopš 1996. gada, taču “Bildes” ilgu laiku bijis tāls mērķis. “Šis festivāls ir sekmīgs apliecinājums tam, ka ne tikai populāri izpildītāji var muzicēt uz lielās skatuves. Iespējas izpausties un sevi pierādīt šeit tiek dota arī pavisam jaunām vai iepriekš sevi “skaļi” nepieteikušām apvienībām. Bet, ja sajūti sevī arī mākslinieku, ņem otu un glezno,” norādīja Aivars Punkstiņš. Viņš pastāstīja, ka koncertā tiks izpildītas abu brālēnu kompozīcijas, un viena no tām – “Eldorado” – sasaucas ar “Bilžu” radošo garu – tiekties pretī mērķim.

Folkkoncertā piedalīsies arī Arnis Miltiņš, Kaspars Dimiters, Anta Eņģele, Dinārs Gulbis, Jānis Jansons, Maija Kalniņa, Agita Kaužēna, Uldis Kākulis, Helēna Kozlova, Ingus Kuplais, Elīna Līce, Ēriks Loks, Uldis Ozols, Austra Pumpure, Silvija Silava, Silvestrs Sīlis, Haralds Sīmanis, Kristīne Sudmale-Locika un Kristaps Sudmalis, kā arī Sandra un Āris Ziemeļi. Vada Arnis Miltiņš.

Savukārt nākamajā dienā Jauno dziesminieku koncertā piedalīsies Laura Bicāne, Imants Daksis, Liene Dravniece, Gatis Zotovs, El Mars, Ilze Fārte, Mikus Frišfelds, Goran Gora, Kārlis Kazāks, Māra Upmane-Holšteine, Mārtiņš Križevics, Inese Mūrniece, Diāna Sus, Edgars Šubrovskis un Sniedze Prauliņa, Jānis Uplejs, Lauris Valters.Vada Kārlis Kazāks.

Biļetes uz koncertiem pieejamas tirdzniecības centra «Spice» informācijas centrā, Rīgas Kongresu namā, kā arī «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.
 
www.bildes.lv

Iepriekšējais
Nākamais raksts