musician left musician right
background

Dziesmu vakarā Arnolds Kārklis

Kārtējā dziesmu vakarā, kas notiks nemainīgajā mājvietā Latvijas 1. Rokkafejnīcas „Reiterna nams” lielajā zālē, trešdienā, 15. oktobrī 19.00 šoreiz īpašs notikums. Pie mums viesosies un savu dziesmu krājumu atrādīs Arnolds Mārtiņš Kārklis. Par sevi Arnolds saka tā:

„Arnolds Kārklis ir strinkšķināmo stīgu instrumentu kolekcionārs, kuram labpatiktu pievērsties visiem uz reizi, bet laika trūkums liek visbiežāk ķerties pie ģitāru grifiem. Viņam dikti patīk dziedāt otrās un trešās balsis, bet arvien retāk sanāk izvairīties no solo balss pienākumiem.

Arnolds saslima ar vēlmi kļūt par rokzvaigzni jau kā tīnis. Viņam diskogrāfijas saraksts stiepjas garš, bet lepnākie ieraksti ir bijuši kopā ar Amerikas latviešu grupu „Akacis”, kurā viņš tika pieaicināts iestāties 1982. gadā, uzsākot studijas Pensilvānijas universitātē. Vēlāk Latvijā iekļuvis daudzu skaņu ierakstu ceļos kā izpildītājs un līdzdalībnieks, kā arī uzstājies uz simtām (nu labi, dučiem) skatuvju visā valstī. Viņš vairāk nekā desmit gadus cenšas īstenot pats sava ansambļa attīstību visādos mainīgos mūziķu sastāvos, kuru sauc par Roller, jeb latviski – Zaļā vārna.”

Intrigai un patiesībai ir saglabāta oriģinālā transkripcija. Dziesmu vakaru rīkotāji ir priecīgi par latviešu dziesminieku mītneszemju ģeogrāfijas paplašināšanos. Bet galvenais – tās ir mūsu dziesmas, kas vienmēr atradīs savu klausītāju mājās. Tur, kur viņas ir piederīgas – Latvijā.

Dziesmu vakaru organizatori būs pateicīgi par Jūsu ziedojumiem turpmākai Dziesmu vakaru sekmīgai norisei. Ziedot ir iespējams iemetot savu artavu, cik nu kurš var atļauties, speciāli apzīmētā ziedojumu kastītē pie ieejas koncerta norises vietā. Jūsu ziedojumi tiks izmantoti mūziķu un organizatoru ceļa izdevumu segšanai, poligrāfiskās produkcijas izgatavošanai un apskaņošanas kvalitātes uzlabošanai.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. Rokkafejnīcu. Informatīvi atbalsta Austras biedrība (www.austrasbiedriba.lv) un Vislatvijas dziesminieku saiets.

Iepriekšējais
Nākamais raksts