musician left musician right
background

Saulgriežu ugunis Rīgas kalnos

Tuvojoties saulgriežiem, no 18. līdz 21. jūnijam degsim saulgriežu ugunis Rīgas kalnos – Dzegužkalnā, Torņakalnā, Grīziņkalnā, Čiekurkalnā un Āgenskalnā!

Trešdien, 18. jūnijā plkst. 19.00 ielīgosim un iedancosim Dzegužkalnu kopā ar Ilgu Reiznieci un Rīgas Danču klubu. Rotaļu un danču īstos soļus parka estrādē rādīs Valdis Putniņš un citi dancotāji.

Ceturtdien, 19. jūnijā plkst. 19.00 Jāņuguni degsim Māras dīķī uz plosta un zāļu vakaru Torņakalnā ar līgo dziesmām un dančiem pavadīsim kopā ar folkloras draugu kopu „Skandinieki”. Ielīgošanu O.Vācieša un J.Akuratera muzeja dārzos vadīs Iveta un Vidvuds Medeņi.

Piektdien, 20. jūnijā plkst. 19.00 Grīziņkalna parku ielīgos un iedancos bērnu folkloras kopas „Krulla”, „Ciguzis”, tāpēc īpaši aicināti visi mazie rīdzinieki ar saviem vecākiem. Pasākumā piedalīsies arī folkloras kopa „Zvīgzna” un kapela „Karikste”. Rotaļas un dančus vadīs Ieva Bērziņa.

Sestdien, 21. jūnijā plkst. 12.00 ielīgosim Čiekurkalnu kopā ar Aizkraukles spēlmaņu kopu. Vasaras gadatirgu izbaudīt un aplīgot „Čiekurkalna tirgu” aicinās Anita un Jānis Ostrovski, kuriem palīdzēs kapela „Karikste” no Aizkraukles.

Pēcpusdienā plkst. 17.00 ielīgošana turpināsies Āgenskalnā kopā ar kapelu „Hāgenskalna muzikanti” un LU folkloras kopu „Dandari”. Ielīgošanu ar dziesmām un dančiem E.Smiļģa Teātra muzejā vadīs Ilmārs Pumpurs.

Līgosim kopā – saglabāsim un mācīsimies Jāņu tradīcijas, darināsim vainagus, dziedāsim, godināsim Jāņus, iesim rotaļās un lēksim dančus! Izbaudīsim latviešu kultūras tradīciju spēku un iedegsim gaismu arī sevī!

Ielīgošanu rīko Austras biedrība ar Rīgas domes atbalstu. Ieeja bez maksas.

Iepriekšējais
Nākamais raksts