musician left musician right
background

Dziesmu vakaru cikla „Pamatdziesmas” otrais pasākums – Haralds Sīmanis

Ir dziesminieki, par kuriem nav jāraksta mediju relīzes un jāveic plašas informatīvas kampaņas, lai potenciālajai auditorijai pastāstītu, kādas pērles slēpjas brīžiem kautrīgo, sevi slavēt īpaši nemīlošo, latviešu dziesminieku saimē.

Pietiek pateikt Haralds Sīmanis, un jebkuram galvā ieskanas dziesma. Par pasauli, kuru aizsituši ar dēļiem, par ezeru… Kāda nu kuram, bet visiem skan. Arī šoreiz ir šis gadījums, jo 22. maijā plkst. 19.00 dziesmu vakaru cikla „Pamatdziesmas” jau otrajā pasākumā Latvijas 1. Rokkafejnīcā Reiterna nams viesosies tieši viņš – dziesminieks Haralds Sīmanis. H. Sīmanis ir īpašs, jo viņš nekopē, bet rada pats savu stilu, savu dziedāšanas manieri.

Viņš vienmēr ir nedaudz ārpus visa ierastā Latvijas mūzikas vidē. Dziesminieks stāsta: “Vārdā, dzejā – es atrodu tur apslēpto dvēseles stīgu, ievibrēju to un dodu tālāk cilvēkiem ar domu, ka radniecīgās dvēseles viena otru sapratīs. Man nav jāpatīk. Es esmu tāds, kāds esmu. Mūzika man nav pašmērķis. Tas ir pašsaglabāšanās instinkts.”

Un arī mums, tiem, kas klausās, tiem, kas māk sadzirdēt ir šis instinkts. Un tieši tāpēc šoreiz Reiterna namā Haralds uz skatuves kāps divatā ar ģitāru, kāps lai izdziedātu, izrunātu to, kas sakrājies, izrunātu mums un dziedātu ar mums. Tā būs saruna par dzīvi. Esiet ar mums.

Atšķirībā no pārējiem Dziesmu vakariem, kuros, tāpat kā iepriekš, ieeja būs par ziedojumiem, „Pamatdziesmu” cikla pasākumos ieeja būs par biļetēm, kuru cena, atkarībā no iegādes laika un vietas būs sākot no 3 eur par vienu biļeti. Biļetes iegādājamas visās Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī Latvijas 1. Rokkafejnīcā Reiterna nams. Gaidīsim Jūs mūsu pasākumos.

Dziesmu vakari notiek katru otro ceturtdienu Latvijas 1. rokkafejnīcas „Reiterna nams” (Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4) Rokkafejnīcas saimnieki un darbinieki būs parūpējušies par atbilstošu atmosfēru un jau otro sezonu ceturtdienas izsludinātas par Vīna vakariem, kur papildus jau ierastajai smaržīgajai tējai un kafijai iespējams baudīt arī īpašus vīnus un atbilstošas uzkodas.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. Rokkafejnīcu. Informatīvi atbalsta Austras biedrība (www.austrasbiedriba.lv) un Vislatvijas Dziesminieku Saiets.

Iepriekšējais
Nākamais raksts