musician left musician right
background

“Pavasara dziesma” Allažos, 2. koncerts

Pavasara reibumā, Būtībā un nebūtībā, Pret Saullēktu tiekties… /Raimonds Lebedeks/

19.aprīlī plkst. 14.00 Allažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā (Stīveros) notiks koncertu cikla “Pavasara dziesma” otrais koncerts, kurā piedalīsies dziesminieki –  Arnis Čakstiņš, Raimonds Lebedeks,  un jaunie izpildītāji no Allažiem – Riglinda, Rainers un Ivars Paegļi, kuriem palīdzēs Inguna Kalviša (klavieres).

Koncertu cikls ir turpinājums projektam „No Ziemassvētkiem līdz Vasarsvētkiem”, tikai šoreiz, dzirdēsim jau zināmus dziesminiekus ,un, kā jaunums, katrā koncertā varēsim vērot arī Siguldas novada jauno dziedātāju sniegumu.

Koncerta dalībnieki dalās ar savām pavasara sajūtām:

Arnis Čakstiņš: “Laikam jau tiem , kuri kaut ko rada, pavasaris vienmēr ir līdzās! Un brīdī, kad tas pumpurotais zellis iestājas arī dabā… gribas, lai kāds dvēseli noglāsta tikpat uzmanīgi un dzīvību raisoši kā to prot Pavasaris, raisot pumpurus kokiem, aicinot asniem spraukties no zemes – pretī saulei, pretī debesīm … pretī mūžībai!”

Raimonds Lebedeks:
“Mēs alkām lidojuma
Pavasara reibumā,
Būtībā un nebūtībā
Pret Saullēktu tiekties…
Caur ērkšķiem uz zvaigznēm
nenorimdami,
Sāpīgi cilājot aizlauztos spārnus,
Nolaidāmies
Piekrāsnē
Omulībā
Pasapņoties… “

Paegļu ģimene:
“Pilns sudraba pūpoliem vītola zars
Un tagad es zinu – ir pavasars.
Smej strautiņi gravās un visur tāds prieks!
Paveries apkārt, viss smaidīt sāk,
Dzird putnu skanīgās balsis,
Zied vizbuļi balti un zili,
Tek sulas un baudīt tās varam,
Sprāgst pumpuri un zaļums jau rodas
Sirds gavilēt grib
Mūzikā.”

Paredzēti 4 koncerti – 22.martā, 19.aprīlī, 17.maijā un 21.jūnijā, kuros būs dzirdami jau zināmi dziesminieki – Kārlis Kazāks, Arnis Čakstiņš un Raimonds Lebedeks, Kristīne un Kristaps Sudmaļi, un Jānis Holšteins, kā arī Siguldas novada jaunie dziedātāji –Daina Rudzīte, , Ivars, Rainers un Riglinda Paegļi, Silvija Ozola, Kristīne Ērmane un Santija Laizāne.

Projekts tiek īstenots Siguldas novadā sadarbojoties Allažu pagasta Tautas namam, Allažu  luteriskās baznīcas draudzei un Austras biedrībai, mērķtiecīgi iesaistot Latvijā jau zināmus un jaunus dziesminiekus.

Allažu luterāņu baznīca ir unikāls arhitektūras piemineklis. Tā celta 1926. gadā pēc arhitekta P.Kundziņa projekta, baznīcas apdarē izmantots Allažu šūnakmens.

Pateicoties Siguldas novada pašvaldības atbalstam ieeja koncertā bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Allažu pagasta Tautas nama vadītāja
Gunta Rudze

Iepriekšējais
Nākamais raksts