musician left musician right
background

Dziesmu vakarā Maija Kalniņa

3. aprīlī 19.00 Latvijas 1. Rokkafejnīcas “Reiterna nams” lielajā zālē, kārtējā Dziesmu vakarā būs Maija. „Liepājas Spridzeklis”, enerģijas pārpilna, smaidīga, brīžiem skumja, bet vienmēr tik ļoti, ļoti dzīva un dzīvot ar pilnu atdevi aicinoša. Kaut kur starp zemi un debesīm. Starp mums. Uz skatuves un tik tuvu blakus. Nepalaid garām iespēju satikt Maiju. Tas Rīgā nemaz tik bieži nav iespējams.

Maijas repertuārā nav nejauši izvēlētu dziesmu. Katrai ir stāsts, kā tā nonākusi pie viņas. Vai tā būtu iedvesmojoša izrāde, draugs vai situācija, bet katrā ziņā dziesmai jābūt ar ideju.

Savām dziesmām Maija ir arī vārdu autore. Maija stāsta, ka dziesmas „pie manis atnāk samērā reti. Vienai savai dziesmai es, šķiet, sakrāju ilgāka laika posma sajūtas, domas un pārdomas.”
Dziesminieces izpildītajām dziesmām noskaņu piešķir arī Maijas artiskums jeb aktiermākslas pieredze, reizēm tas pat papildina tekstu, katrs vārds tiek dziedāts tā, lai tas nepārprotami sasniegtu klausītāju.

Dziesmu vakarā Maija izpildīs gan pašsacerētās dziesmas, gan Mārtiņa Freimaņa, Jura Hirša, Matīsa Anuža, Jura Vilcāna, arīdzan kādu Imanta Kalniņa un arī Raimonda Paula dziesmu, lai gan to, kā vakars izvērtīsies un uz kādas stīgas noskaņosies Maija, to redzēsim, dzirdēsim un baudīsim 3. aprīļa vakarā Latvijas 1. Rokkafejnīcā „Reiterna nams” lielajā zālē.

Dziesmu vakaru organizatori būs pateicīgi par Jūsu ziedojumiem turpmākai Dziesmu vakaru sekmīgai norisei. Ziedot ir iespējams iemetot savu artavu, cik nu kurš var atļauties, speciāli apzīmētā ziedojumu kastītē pie ieejas koncerta norises vietā. Jūsu ziedojumi tiks izmantoti mūziķu un organizatoru ceļa izdevumu segšanai, poligrāfiskās produkcijas izgatavošanai un apskaņošanas kvalitātes uzlabošanai.

Dziesmu vakari notiek katru otro ceturtdienu Latvijas 1. rokkafejnīcas „Reiterna nams” (Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4) Rokkafejnīcas saimnieki un darbinieki būs parūpējušies par atbilstošu atmosfēru un jau otro sezonu ceturtdienas izsludinātas par Vīna vakariem, kur papildus jau ierastajai smaržīgajai tējai un kafijai iespējams baudīt arī īpašus vīnus un atbilstošas uzkodas.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. Rokkafejnīcu. Informatīvi atbalsta Austras biedrība un Vislatvijas dziesminieku saiets.

Iepriekšējais
Nākamais raksts