musician left musician right
background

Agita Kaužēna viesojas Liepājā

Svētdien, 27. aprīlī Liepājā „Krāsu Karuselī” (Bāriņu ielā 15) viesosies dziesminiece Agita Kaužēna. Ģitāras pavadījumā skanēs mīļdziesmiņas bērniem. Plkst. 13.00 notiks koncerts, savukārt plkst. 14.00 ikviens interesents aicināts uz radošo tikšanos ar dziesmu autori, kas īpaši noderīgi būs pedagogiem darbā ar pirmskolas vecuma bērniem.

Agita Kaužēna, profesionāla komponiste, mācījusies E.Dārziņa mūzikas skolas muzikoloģijas nodaļā, kur apguvusi kompozīcijas specialitāti. Tad no 1992. līdz 1997. gadam studējusi Latvijas Mūzikas akadēmijā, apgūstot mūzikas pedagoģijas pamatus, vokālo mākslu un iegūstot mākslas bakalaura grādu kompozīcijas specialitātē.

Ir ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mūzikas akadēmijā, kā arī mācījusies L.Stiebras skolā un apguvusi aktiermeistarības pamatus.

Kopš 1986. gada Agita piedalās Austras Pumpures koncertos kopā ar austrasbērniem, koncertējusi Vācija, Austrijā, Spānijā, Norvēģijā, Somijā un citās valstīs. Muzicējusi ikgadējos folkmūzikas festivālos Latvijā un iesaistījusies projektos kopā ar Juri Hiršu, Olgu Rajecku, Arni Miltiņu u.c. Pēdējā laika lielākā koncertturneja pa Latviju bijusi 2012. gada Ziemassvētkos kopā ar Niku Matvējevu.

Pārsvarā ģitāras pavadījumā izpilda savas komponētās dziesmas ar latviešu dzejnieku – M.Zālītes, U.Ausekļa, A.Vējāna, J.Baltvilka, V.Ļūdēna, E.Plauža u.c. dzejnieku vārdiem, bieži koncertē kopā ar profesionāliem aktieriem, kā arī ar bērnu vokāliem ansambļiem un studijām. Ikdienā strādā par mūzikas pedagogu un kopš 2010. gada vada savu mūzikas studiju. Izdotas divas dziesmu grāmatas bērniem: „Princese un bruņinieki” (1996) un „Rūķi kūra ugunskuru” (2009).

Ieejas maksa koncertā – 2 eiro, radošā tikšanās – 2 eiro, savukārt apmeklējot gan koncertu, gan radošo tikšanos – 3 eiro. Biļetes Biļešu Paradīzes kasēs vai internetā www.bilesuparadize.lv. Aicinām pasākumu apmeklētājus ierasties gan kustībām, gan spilvensēdēšanai ērtā apģērbā.

Pasākumu rīko „Austras biedrība” ar Liepājas Kultūras pārvaldes projektu konkursa atbalstu.

Iepriekšējais
Nākamais raksts