musician left musician right
background

Koncertu cikls “Pavasara dziesma” Allažos

“Bez ziemas pavasarim būtu tikai puse no skaistuma” /Valters Ludins/

22.martā plkst. 11.00 Allažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā (Stīveros) koncertē dziesminieks Kārlis Kazāks un jaunā dziedātāja Daina Rudzīte, kurai palīdzēs Alvis Andris Baduns (ģitāra) un Inguna Kalviša (klavieres).

Ar šo koncertu aizsākam koncertu ciklu „Pavasara dziesma”, kas ir turpinājums projektam „No Ziemassvētkiem līdz Vasarsvētkiem”. Šoreiz koncertos piedalīsies ne tikai jau zināmie dziesminieki, bet katru koncertu papildinās arī Siguldas novada jauno dziedātāju sniegums.

Kārlis Kazāks:Pavasaris jau ir sevi mums mazliet parādījis. Vēl mazliet paslēpsies un būs klāt pa īstam. Šī gada pavasari krāso cilvēcīgi grūti aptverami notikumi tepat Ukrainā. Es ceru, ka pavasaris atnesīs pietiekami daudz mīlestības, lai satrakoti prāti pārplūstu kā pavasara upes, norimstot saskaņā ar sevi, savējiem, tuviniekiem, tautiešiem, visiem cilvēkiem visur”.

Daina Rudzīte ir allažniece, Cēsu karmīnsarkanā karoga kora dalībniece televīzijas šovā ,,Koru kari 3” un viņa saka: „Pavasaris ir laiks, kad viss plaukst uz zeļ! Tomēr šis laiks ir jāizmanto, lai sekmīgi pabeigtu skolu, tad turpinātu sevi pilnveidot mūzikas jomā! Uzskatu, ka jādzīvo saskaņā ar sevi, uzturot līdzsvaru starp fizisko un garīgo esību.

Koncertu ciklā “Pavasara dziesma” paredzēti 4 koncerti 22.martā, 19.aprīlī, 17.maijā un 21.jūnijā, kuros dzirdēsim jau zināmus dziesminiekus – Kārli Kazāku, Arni Čakstiņu un Raimondu Lebedeku, Kristīni un Kristapu Sudmaļus, un Jāni Holšteinu, kā arī Siguldas novada jaunos dziedātājus – Dainu Rudzīti, Ivaru un Riglindu Paegļus, Silviju Ozolu, Kristīni Ērmani un Santiju Laizāni.

Projekts tiek īstenots Siguldas novadā sadarbojoties Allažu pagasta Tautas namam, Allažu  luteriskās baznīcas draudzei un Austras biedrībai, mērķtiecīgi iesaistot Latvijā jau zināmus un jaunus dziesminiekus.

Allažu luterāņu baznīca ir unikāls arhitektūras piemineklis. Tā celta 1926. gadā pēc arhitekta P.Kundziņa projekta, baznīcas apdarē izmantots Allažu šūnakmens.

Pateicoties Siguldas novada pašvaldības atbalstam ieeja koncertā bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Allažu pagasta Tautas nama vadītāja
Gunta Rudze

Iepriekšējais
Nākamais raksts