musician left musician right
background

Dziesmu vakarā Helēna Kozlova un “Levīti”

Kad nokūst sniegs, parādās tas, kas palicis no rudens. Tas, kas dzīvs bija vasarā un kam noteikti jādzīvo sava dzīve nākamā pavasarī. Vienu mirkli pēc atkušņa, plaukšanai gatavi, pavasari iesildīt kārtējā dziesmu vakarā 6. martā 19.00 nāk Helēna Kozlova un grupa „Levīti”.

„Grupa “Levīti” vienmēr eksistēja, bet ilgu laiku tas bija skaidrs tikai Helēnai.

Koncerti un citi pasākumi parasti notika starp otro un trešo sapni, bet 2002. gadā sapņi atrada ceļu un tagad staigā pa zemi. Virziens – debesis. Kā sniega bumbas dažādos laikos un apstākļos parādās līdzgājēji – vijolnieces, saksofonisti, basa knibinātāji, priekšmetu sitēji, vēju ķērāji un līdzjutēji.”

Grupa „Levīti” radās kā Helēnas Kozlovas, ko pazīst kā grupas „Skumju Akmeņi” solisti, solo projekts. No 2002.gada Helēna un Aleksandrs Matvejuks (ex-„Облака”) aktīvi mēģina un koncertē uz dažādām skatuvēm. 2004. gadā duetam pievienojas basģitārists Sergejs Āboliņš (ex-„ Заведомо”) un trio uzstājas ar darba nosaukumu «Pagaidām trīs». 2004. gada beigās grupu papildina saksofons un vijole. Grupas skanējums kļūst gluži vai mini-simfonisks. 2005. gada sākumā grupai pievienojas perkusionists un projekts tiek nosaukts vārdā „Levīti”, ko, kā vēsta leģenda, Helēna saņem sapnī.

Grupa spēlē autormūziku, kas tiek aranžēta. Mūzikā var saklausīt gan etno, gan bosanovu, folku un mazliet džeza. Grupa atskaņo instrumentālas kompozīcijas, kā arī dziesmas latviešu un „putnu” valodās. Dziesmās galvenais akcents likts uz Helēnas garīgi poētiskajiem tekstiem. Klausītāju loks ietver visas vecuma grupas no pašiem mazākajiem līdz … . „Levītu” mūziku reiz trāpīgi raksturoja kā „tādu, kas paceļ virs zemes”.

Un tā, soli virs zemes, mirkli pēc un pirms, kaut kur starp sevi un mums, bet pavisam konkrētā dziesmu vakarā Latvijas 1. rokkafejnīcas „Reiterna nams” lielajā zālē, 6. martā 19.00 būsim kopā ar Helēnu, „Levītiem” un dziesmu.

Dziesmu vakaru organizatori priecāsies par Jūsu ziedojumiem turpmākai Dziesmu vakaru sekmīgai norisei. Ziedot ir iespējams iemetot savu artavu, cik nu kurš var atļauties, speciāli apzīmētā ziedojumu kastītē pie ieejas koncerta norises vietā. Jūsu ziedojumi tiks izmantoti mūziķu un organizatoru ceļa izdevumu segšanai, poligrāfiskās produkcijas izgatavošanai un apskaņošanas kvalitātes uzlabošanai.

Dziesmu vakari notiek katru otro ceturtdienu Latvijas 1. rokkafejnīcas „Reiterna nams” (Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4) Rokkafejnīcas saimnieki un darbinieki būs parūpējušies par atbilstošu atmosfēru un jau otro sezonu ceturtdienas izsludinātas par Vīna vakariem, kur papildus jau ierastajai smaržīgajai tējai un kafijai iespējams baudīt arī īpašus vīnus un atbilstošas uzkodas.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. rokkafejnīcu. Informatīvi atbalsta Austras biedrība un Vislatvijas dziesminieku saiets.

Iepriekšējais
Nākamais raksts