musician left musician right
background

Dziesmu vakarā uzstāsies Eduards Cauna un Ēriks Loks

Kārtējā dziesmu vakarā, kas šoreiz ierastās ceturtdienas vietā notiks trešdienā, 5.februārī plkst. 19.00, Latvijas 1. rokkafejnīcā (Vecrīgā, Mārstaļu ielā 2/4) piedalīsies divi dziesminieki – Eduards Cauna un Ēriks Loks.

Eduards Cauna ir dzimis Liepājā, kur arī beidzis bērnu mūzikas skolu. Kopš studiju gadiem Eduards dzīvo Rīgā, un tas ir laiks, kad viņš iemīlējis akustisko folkmūziku. Savā muzikālajā darbībā cenšas celt gaismā klasiskās folkmūzikas vērtības un pusaizmirstus skaņdarbus, tā atkal un atkal sagādājot patīkamus pārsteigumus saviem klausītājiem.

Eduarda dziedājums paliek atmiņā ar siltu balss tembru, precīzi notvertām noskaņām un izmeklētu repertuāru, kurā ietilpst Valda Atāla, Imanta Kalniņa, Valda Ābola, Ulda Ozola, Arņa Miltiņa un citu mūziķu dziedātas un dažkārt nepelnīti piemirstas dziesmas. Dziesminieka lielais dziesmu krājums veidojies, gadu gaitā iepazīstot un iemīlot latviešu dziesminieku vidi – apmeklējot dziesminieku koncertus, kolekcionējot audio ierakstus, draudzējoties ar dziesminiekiem un mācoties no viņiem. Eduards spēj dziesmā uztaustīt tās “nervu” un, piešķirot savus akcentus, atklāt to no jauna. Dziesma ir spēle ar vārdiem, klusumu, skaņu un noskaņu.

Ēriks Loks ir rīdzinieks. Dažādu laiku dažādu radiostaciju balss un seja. Viens no leģendārā radioraidījuma „Zvaigznīšu brīdis” veidotājiem un dalībniekiem. Lielisks pasākumu vadītājs, sportists. Vēlme spēlēt ģitāru Ērikam bijusi jau bērnībā, bet piepildījusies tikai pēc četrdesmit gadu vecuma, kad sieva Ziemassvētkos uzdāvinājusi ģitāru. Pēc kāda laika ciemos atnākušas arī kādas dziesmas. Uzstājoties, galvenokārt, Ēriks izpilda paša rakstītās dziesmas (mūzika un vārdi), kā arī vairākas Normunda Rutka kompozīcijas. Piedalījies arī Vislatvijas Dziesminieku Saietā 2012. Jautāts par nākotnes iecerēm, dziesminieks atbild: „Viss ir vienkārši un skaidri – turpināt izbaudīt prieku, ko spēj sniegt ģitāra un dziesmas! Muzicēt – tas ir tik lieliski!”

Ieeja par ziedojumiem.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. Rokkafejnīcu “Reiterna nams”. Informatīvi atbalsta Austras biedrība.

Iepriekšējais
Nākamais raksts