musician left musician right
background

Stefana-Ezras Dimitera radošais vakars Latvijas 1. rokkafejnīcā

„Viņš nāca pasaulē 1994.gada 3.martā. Caur ‘ķeizara’ vārtiem. Māti ievietoja reanimācijā, mazo cilvēciņu – īpašā barokamerā. Pirmajā naktī, Murjāņos pie rakstāmgalda sēdēdams un lūgdamies par abu dzīvībām, mēģināju kaut ko rakstīt. Uzrakstīju dziesmu ‘Dēlam’. Tajā ir vārdi: dzeja ir valoda, kurā visu var sarunāt… Arī otru vārdu ‘Ezra’ viņam izdomāju es. Ne tikai pravieša Ezras vārdu. Tai laikā lasīju skandalozo Ezru Paundu. Tā viss savijās – dzīvības rašanās uz nāves sliekšņa, dziesmas rindiņa un neprātīgais Paunds.” /Kaspars Dimiters/

„Bērnībā rakstītie dzejoļi līdzinās bērna zīmējumiem – tie pārsteidz ar savu pilnību un ģenialitāti un tomēr, tie ir tikai pieraksti – skices no …citas pasaules, debesīm, mūžības, jo tik liels skaistums nevar būt nejaušība. Šie dzejoļi līdzinās saplēstām debesu pavadzīmēm, pierādīt nevar, bet tas, kurš spēj iztēloties – noticēs gan.” /Rakstniece Andra Manfelde/

No smiekliem līdz izbrīnam, aizkustinājumam un pateicībai. Šādas izjūtas pārņem izlasot Stefana-Ezras Dimitera grāmatu „Pasmaidi kaut vai ar otu”, kurā apkopoti līdz šim iznākušie dzejoļu krājumi – pirms vienpadsmit gadiem izdotais pirmais dzejoļu krājums „Dzīvi var iSpīpēt”, „Tālumā uz pleciem kāds nes pastnieku”, „Bezgalīgie jēriņi”, „Atsūti balodi vienīgo ar dvašu” un „Melnā parandžā ar baltiem komatiem uz savām bērēm ierodas jērs”.

23. janvārī 19.00 Latvijas 1. rokkafejnīcas „Reiterna nams” lielajā zālē, Dziesmu vakaru koncertcikla ietvaros notiks Stefana-Ezras Dimitera radošais vakars un grāmatas „Pasmaidi kaut vai ar otu” atvēršanas svētki. Dziesmot un muzicēt palīdzēs arī Kaspars un Jēkabs Dimiteri.

Dziesmu vakaru organizatori priecāsies par Jūsu ziedojumiem turpmākai Dziesmu vakaru sekmīgai norisei. Ziedot ir iespējams iemetot savu artavu, cik nu kurš var atļauties, speciāli apzīmētā ziedojumu kastītē pie ieejas koncerta norises vietā. Jūsu ziedojumi tiks izmantoti mūziķu un organizatoru ceļa izdevumu segšanai, poligrāfiskās produkcijas izgatavošanai un apskaņošanas kvalitātes uzlabošanai.

Dziesmu vakari notiek katru otro ceturtdienu Latvijas 1. rokkafejnīcas „Reiterna nams” (Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4) Rokkafejnīcas saimnieki un darbinieki būs parūpējušies par atbilstošu atmosfēru un jau otro sezonu ceturtdienas izsludinātas par Vīna vakariem, kur papildus jau ierastajai smaržīgajai tējai un kafijai iespējams baudīt arī īpašus vīnus un atbilstošas uzkodas.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. Rokkafejnīcu. Informatīvi atbalsta Austras biedrība (www.austrasbiedriba.lv) un Vislatvijas Dziesminieku Saiets.

Iepriekšējais
Nākamais raksts