musician left musician right
background

Turpinās Austras Pumpures jubilejas koncerti Liepājā

Šonedēļ turpinās jubilāres Austras Pumpures godināšana koncertu sērijā, kas aizsākās 26. novembrī un ilgs līdz 13. decembrim vēl četros atšķirīgos koncertos Liepājā. Šo ceturtdien, 5. decembrī plkst. 18.00 bērnu bibliotēkas „Vecliepājas Rūķis” 3. stāva zālē notiks koncerts „Saknes jau vējš neizplēš”, kurā skanēs Māra Čaklā dzeja un dziesmas ar dzejnieka vārdiem. Savukārt sestdien, 7. decembrī plkst. 15.00 BJC „Vaduguns” zālē visi mīļi aicināti uz Imanta Kalniņa un austrasbērnu dziesmu koncertu „Tas notika sen, ļoti sen…”, bet svētdien, 8. decembrī plkst. 13.00 notiks lielā tautasdziesmu sadziedāšanās koncertā „Mana tautasdziesma” folkloras centrā „Namīns”. Visos koncertos dzied Austra Pumpure un austrasbērni

Austošs ir viņas vārds, austoša Austras darbība Liepājā, mūzikā, jaunajos austrasbērnos,” tā par mūsu jubilāri 1996. gadā raksta dzejnieks Māris Čaklais, kurš bija viens no tiem dzejniekiem, ko Austra sauc par „savējiem” līdzīgi kā Viks, Olafs Gūtmanis un citi, ar kuriem kopā veidotas koncertprogrammas un bijusi veiksmīga radošā sadarbība. Koncertā „Saknes jau vējš neizplēš”, kas notiks bērnu bibliotēkas zālē Malkas ielā 4 (ieeja no Zivju ielas puses, no Zinātniskās bibliotēkas pagalma) dzirdēsim Imanta Kalniņa, Ērika Ķiģeļa, Andra Kārkliņa un Lailas Ilzes Purmalietes dziesmas ar Māra Čaklā vārdiem. Dzeju lasīs Agnese Ose. Dziesmas izpildīs Austra Pumpure un austrasbērni – Kristīne Sudmale-Locika, Kristaps Sudmalis, Uldis Ozols, Inese Sērdiene, Simona Tomase, Maija Kalniņa, Iveta Gailiša un citi.

Savukārt nedēļas nogales koncertos BJC „Vaduguns” zālē un „Namīnā” Austru jubilejā ar dziesmām sveikt ieradīsies arī austrasbērni no Rīgas – Ēriks Pozemkovskis, Uldis Kākulis, Ilze Kovere, Antra Prokofjeva, Maija Albāte un Rīgas jaunie austrasbērni, kā arī tālāku ceļu veiks austrasbērni – Vita Krūmiņa no Cesvaines un Anna Rozenblate no Jaunpiebalgas. Protams, koncertā piedalīsies arī liepājnieki Iveta Gailiša, Maija Kalniņa, Simona Tomase, Inese Sērdiene, Uldis Ozols un citi. Šie koncerti ir stāsts un saruna dziesmā, Austras un austrasbērnu lielā sadziedāšanās.

Ieeja koncertos bez maksas.

Koncertciklu noslēgs pasākums 13. decembrī plkst. 17.00 Vācu-latviešu tikšanās centrā, kur Austras un austrasbērnu izpildījumā skanēs dziesmas latviešu, vācu, krievu, franču, latīņu un esperanto valodā. Vairāk par Austras Pumpures jubilejas koncertiem Liepājā lasiet šeit: www.austrasbiedriba.lv

Koncertu rīko „Austras biedrība” sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi un folkloras centru „Namīns”, kafejnīcu ”Darbnīca”, LCZB, BJC „Vaduguns” un Vācu-latviešu tikšanās centru.

Svinēsim dziesmā!

Iepriekšējais
Nākamais raksts