musician left musician right
background

Otrajā Adventa svētdienā koncertē Haralds Sīmanis un Silvija Silava

Otrajā Adventa svētdienā, 8. decembrī Adventa mūzikas svētku ietvaros notiks divi koncerti – Rīgas Sv.Pāvila baznīcā (A.Deglava ielā 1) plkst. 12.30 muzicēs dziesminieks Haralds Sīmanis, bet Latvijas apvienotajā metodistu baznīcā (Akas ielā 13) plkst. 13.00 uzstāsies Silvija Silava un Sniedze Prauliņa. Šī koncertcikla, kas notiek no 1. līdz 22. decembrim un kura moto ir „Pasniedz mīlestību dzīvībai!”, ietvaros notiek septiņi koncerti dažādu konfesiju Rīgas baznīcās.

Haralds Sīmanis, reizē sirsnīgais un skarbais dziesminieka tēls. Mīlošs tēvs un vectētiņš ar dziesmām uzārda netaisnību un sauc lietas īstajos vārdos. Atklāta un patiesa ir viņa mūzika, kas uzrunā. Ģitārists un ēŗģelnieks Haralds Sīmanis izdevis nu jau vairākus mūzikas albumus un šogad klajā nācis viņa jaunais CD „Par zāli, par sāli un Tevi”. Dziesminieks sevi nekad nav skaļi reklamējis, bet regulāri apbraukājis Latvijas baznīcas ar koncertiem, un šo svētdien būs iespēja dzirdēt Haraldu Sīmani Rīgā Sv.Pāvila baznīcā.

Silvija Silava, pateicoties TV raidījumam, tautā labi zināma kā Saules kripatiņa, un šo gaismu sevī ar silto smaidu nes joprojām ikdienā. Dziesminiece, kas arīdzan pārvalda ģitāras un taustiņinstrumentu spēli, tostarp arī ērģeles, lielu daļu sava laika veltījusi, strādājot un rakstot mūziku bērniem, taču radīta arī mūzika filmām, teātra izrādēm, koriem, vokālajiem ansambļiem un arī ērģeļmūzika. Paralēli pamatdarbam, „Yamaha” skolas vadīšanai, dziesminiecei vienmēr bijusi vēlme muzicēt pašai, dodoties koncerttūrēs ar soloprogrammām Latvijā un ārpus tās. Šo svētdien Latvijas apvienotajā metodisku baznīcā Silvija Silava koncertēs kopā ar meitu Sniedzi Prauliņu.

Ieeja koncertos bez maksas.

Koncertus rīko „Austras biedrība”, atbalsta Rīgas dome. Adventa mūzikas svētku ietvaros notiek koncerti katru Adventa svētdienu no 1. līdz 22. decembrim, un tajos koncertē arī tādi dziesminieki kā Kristīne Sudmale-Locika, Kaspars Dimiters, Arnis Miltiņš, Helēna Kozlova. Vairāk informācijas mājaslapā www.austrasbiedriba.lv

Iepriekšējais
Nākamais raksts