musician left musician right
background

Adventa mūzikas svētkos koncertē Arnis Miltiņš un Helēna Kozlova un grupa “Levīti”

Trešajā Adventa svētdienā, 15. decembrī Adventa mūzikas svētku ietvaros notiks divi koncerti – Rīgas Mateja baznīcā (Matīsa ielā 50b) plkst. 14.00 muzicēs Arnis, Laima, Jānis un Kārlis Miltiņi, bet Rīgas Lutera baznīcā (Torņakalna ielā 3/5) plkst. 15.00 koncertu sniegs Helēna Kozlova un grupa „Levīti”. Šī koncertcikla, kas notiek no 1. līdz 22. decembrim un kura moto ir „Pasniedz mīlestību dzīvībai!”, ietvaros notiek septiņi koncerti dažādu konfesiju Rīgas baznīcās.

Arnis Miltiņš šajos svētkos uzstāsies kopā ar savu meitu Laimu un dēliem Jāni un Kārli. Koncertā dzirdēsim noskaņu bagātas Arņa un citu autoru dziesmas, skanēs balsis, ģitāra, vijole un klavieres. Miltiņu ģimene izpildīs arī visiem labi zināmas Ziemassvētku un Adventa laika dziesmas ar skaidriem vēstījumiem par mīlestību vienam pret otru, par pasauli un Dievu. Kā stāsta Arnis, „koncerts īpašā vietā un īpašā laikā”.

Dziesminiece Helēna Kozlova koncertēs kopā ar saviem domubiedriem un draugiem – grupu „Levīti”, kuras nosaukumu, kā vēsta leģenda, Helēna esot saņēmusi sapnī. Grupa atskaņo gan instrumentālas kompozīcijas, gan arī dziesmas latviešu un „putnu” valodās. Dziesmās galvenais akcents likts uz Helēnas garīgi poētiskajiem tekstiem. Helēna apgalvo: „Esmu pateicīga Dievam Tēvam, Dēlam un Svētajam Garam, tas būtu pat svarīgāk par visu pieliekamo informāciju, jo tāda nebūtu, ja nebūtu Dievs, kurš mani sargā.”

Ieeja koncertos bez maksas.

Koncertus rīko „Austras biedrība”, atbalsta Rīgas dome. Adventa mūzikas svētku ietvaros notiek koncerti katru Adventa svētdienu no 1. līdz 22. decembrim, un tajos koncertē arī tādi dziesminieki kā Kristīne Sudmale-Locika, Kaspars Dimiters, Haralds Sīmanis un Silvija Silava.

Iepriekšējais
Nākamais raksts