musician left musician right
background

Latviešu dziesminieku koncerts

Svētdien, 10. novembrī plkst. 18.00 Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē notiks latviešu dziesminieku koncerts „Ar tēvzemi un brīvību sirdī”, kurā piedalīsies Austra Pumpure un austrasbērni – Kristīne Sudmale-Locika, Uldis Ozols, Anta Eņģele, Zane Šmite, Kristaps Sudmalis, Arnis Miltiņš, Agita Kaužēna, Vita Krūmiņa, Silvija Silava, Uldis Kākulis, Ēriks Pozemkovskis, Inese Sērdiene, Andris Mičulis un citi.

Mīlestība, patiesums un gaišums caurstrāvo Austras Pumpures dziedātās dziesmas – vai tās ir par mūžīgām vērtībām, vai ikdienu, visas nes vēsti par tēvzemes mīlestību. Lai arī kāda situācija mūsu valstī, Austra vienmēr apgalvo: „Tā ir mana zeme un mana tauta, un citas man nav.” Tikai ar mīlestību un ticību labajam katrā cilvēkā, mēs varam doties uz priekšu.

Skanēs Imanta Kalniņa dziesmas ar Andreja Eglīša vārdiem „Es visas domas”, „Nu visas mīlestības”, „Liec zobenu zem galvas”, kā arī Olafa Gūtmaņa vārdiem „Man vēl ir dzimtene”, Ulda Ozola „Mans brālis”, Induļa Vanaga „Latvijas saule” un citas autordziesmas. Spēku un gaišumu ikviens un ikdienu var smelties tautasdziesmās, kas skanēs arī šajā koncertā. Austrasbērni satiksies Rīgas Latviešu biedrībā no maliņu maliņām, no Liepājas, Cesvaines, Jūrmalas, Rīgas. Vienosimies dziesmā un tad jau arī domās un darbos.

Ieeja bez maksas.

Koncertu rīko „Austras biedrība”, atbalsta Rīgas dome un Rīgas Latviešu biedrība.

Iepriekšējais
Nākamais raksts