musician left musician right
background

Kristīnes Sudmales-Locikas koncerts “Notici”

Sestdien, 30. novembrī plkst. 19.00 notiks jau trešais koncerts Austras Pumpures jubilejas pasākumu ietvaros – Kristīnes Sudmales-Locikas koncerts „Notici” Sv.Dominika klostera draudzes zālē, Liepājā, Jelgavas ielā 17. Koncertā Kristīnei pievienosies brālis Kristaps Sudmalis, dēli Jēkabs un Gustavs Lociki, kā arī Liepājas Simfoniskā orķestra mākslinieks Āris Burkins (oboja).

Kā stāsta Kristīne, pie Austras viņa nokļuvusi jau sen, reizē ar iestāšanos Mākslas vidusskolā: „Aizgāju uz koncertu „Mana tautasdziesma” un paliku. No Austras ieguvu pamatu visam, ko vēlāk mācījos mūzikā. Pirmkārt, attieksmi pret dziesmu, pret darbu, pret klausītājiem. Tā ir tāda mācība, kuru nevar apgūt nevienā augstskolā. Austrai vēlos teikt: paldies, ka Tu esi un turpini būt arvien jauniem saviem bērniem!”

Dziesminiece Kristīne Sudmale-Locika raksta gan dzeju, gan mūziku savai dzejai un pati arī savu radīto izpilda uz ģitāras un citiem instrumentiem. Dziesmu pūrā atrodamas ap trīssimt pašsacerētas dziesmas. Kristīne mūzikā ietērpj ne tikai savu dzeju, viņai tuva arī Gabrielas Mistrālas dzeja, īpaši viņas dzejoļu krājums „Vīna spiede” Knuta Skujenieka atdzejojumā. Kristīnes repertuārā iekļaujas arī Imanta Kalniņa un brāļa Kristapa Sudmaļa dziesmas. Vislabprātāk dziesminiece dzied savā baznīcā, kur nav jādzied citu vērtējumam, kur dziedāšana nav priekšnesums, bet organiska komunikācijas forma, saruna ar Dievu. Tā arī šoreiz, Adventu ievadot, Kristīne dziedās savas un citu dziesmas, kas tapušas ilgākā laika periodā, pārdomājot un ilgojoties pēc mīlestības, miera un ticības, iedvesmojoties no Dzīvā Dieva tuvuma apziņas, meklējot ceļus, kā atklāt un atrast Viņu arvien no jauna un arvien patiesāk.

Ieeja koncertā bez maksas.

Vairāk par Austras Pumpures jubilejas koncertiem Liepājā lasiet šeit: www.austrasbiedriba.lv

Koncertu rīko „Austras biedrība” sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi un Sv.Dominika klosteri.

Iepriekšējais
Nākamais raksts