musician left musician right
background

Dziesmu vakars “Mana laika dziesma”

Tuvojoties Valsts svētku nedēļai, 7. novembrī pulksten 19.00 Latvijas 1. rokkafejnīcā “Reiterna nams” (Vecrīgā, Mārstaļu ielā 2/4) notiks dziesmu vakars „Mana laika dziesma”, kurā ar vēl nedzirdētām tautasdziesmu apdarēm, padomju okupācijas laika mūziku kā protesta formu un mūsdienu jaunradi, klausītājus iepriecinās dziesminieki Ilze Kovere, Antra Prokofjeva, Vita Bogana, Andris Diržininkas, Mārtiņš Krizevics, grupas „The coconuts”, „Klibs Taurenis”, „Marko spēlē Flautu”. Gaidāmi arī īpaši viesi.

Novembris Latvijā ir īpašs laiks, kad pievēršam uzmanību patiesai drosmei un spēkam, kas pirms gadu simta izšķīra tik daudzu cilvēku likteņus. Mūzika visos laikos ir ieņēmusi ārkārtīgi svarīgu lomu katra cilvēka dzīvē. Tā ir dzinējspēks, kas vairo pozitīvo enerģiju, ir viens no galvenajiem veidiem, kā paust savas emocijas, domas, stiprinātu savu pārliecību un identitāti.
Dziesminieku vidū jau labi atpazīstami izpildītaji, kā arī jauni un daudzsološi mūziķi un muzikālās apvienības priecēs dziesmu vakara apmeklētājus gan ar skaistāko latviešu tautasdziesmu apdarēm, gan ar savu oriģinālmūziku, kas, iespejams daudziem būs jaunatklājums Latvijas mūzikas pasaulē. Uzmanības centrā – mūzika un vārds dzimtajā valodā, šeit un tagad, mūsu laikā. Šodienas Tautasdziesma.

Pasākumā tiks attēlota mūzikas un izpildītāja attīstība, pieaugot izpildītaju skaitam un instrumentu daudzveidībai. Tautasdziesmas pamatā ir tās attīstība un tās zināšana arvien vairāk dziedātāju vidū. Padomju okupācijas laikā ar savu mūziku – savu tautas dziesmu bija iespējams paust savu viedokli, pārliecību, nostāju. Un arī šodien nepieciešams saglabāt mūzikas būtību, ne tikai kā izklaides instrumentu, bet kā sevī spēcīgu domu saturošu vēstījumu. Pasākumā tiks attēlots, kā atšķiras šis vēstījums dažādā izpildījumā, gan akustiskā, gan elektroniskā izpildījumā.

Piebildīsim, ka šis dziesmu vakars ir dziesminieces Rūtas Ķergalves diplomdarbs absolvējot Latvijas Kultūras koledžu.

Dziesmu vakaru organizatori priecāsies par Jūsu ziedojumiem turpmākai Dziesmu vakaru sekmīgai norisei. Ziedot ir iespējams iemetot savu artavu, cik nu kurš var atļauties, speciāli apzīmētā ziedojumu kastītē pie ieejas koncerta norises vietā. Jūsu ziedojumi tiks izmantoti mūziķu un organizatoru ceļa izdevumu segšanai, poligrāfiskās produkcijas izgatavošanai un apskaņošanas kvalitātes uzlabošanai.

Dziesmu vakari notiek katru otro ceturtdienu Latvijas 1. rokkafejnīcā „Reiterna nams” (Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4) Rokkafejnīcas saimnieki un darbinieki būs parūpējušies par atbilstošu atmosfēru un jau otro sezonu ceturtdienas izsludinātas par Vīna vakariem, kur papildus jau ierastajai smaržīgajai tējai un kafijai iespējams baudīt arī īpašus vīnus un atbilstošas uzkodas.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. rokkafejnīcu. Informatīvi atbalsta Austras biedrība (www.austrasbiedriba.lv) un Vislatvijas Dziesminieku Saiets.

Iepriekšējais
Nākamais raksts