musician left musician right
background

BILŽU folkkoncerts un DVD “Dziesminieki Latvijā” prezentācija

Trešdien, 20. novembrī plkst. 19.00 mūzikas un mākslas festivāla „BILDES” ietvaros Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē notiks FOLKKONCERTS, kurā piedalīsies tādi latviešu dziesminieki kā Austra Pumpure, Haralds Sīmanis, Brāļi Ziemeļi, Anta Eņģele, Helēna Kozlova, Ēriks Loks, Sandra Bula-Ziemele, Juris Hiršs un Harijs Ozols, Jānis Jansons, Maija Kalniņa, Agita Kaužēna, Uldis Kākulis, Laine Ligere-Stengrevica, Arnis Miltiņš, Andris Mucenieks, Uldis Ozols, Inta Pauļuka, Egons Pičners, Laila Ilze Purmaliete, Silvija Silava, Kristīne Sudmale-Locika, Egons Valters un citi, informē „BILŽU BIROJS”.

„BILŽU” FOLKKONCERTI, kas kopā aicina spilgtas latviešu dziesminieku personības, notiek gadu no gada, veidojot noturīgu tradīciju. Šie koncerti ne tikai dod iespēju baudīt Latvijā zināmāko dziesminieku sniegumu, bet vienmēr pārsteidz ar jaunatklājumiem un arī kalpo kā iedrošinājums jauno dziesminieku paaudzei. JAUNO DZIESMINIEKU koncerts, kas notiks jau trešo gadu festivāla „BILDES” ietvaros, šogad norisināsies 21. novembrī.

Šogad FOLKKONCERTĀ īpaši tiks godināta un jubilejā sveikta dziesminiece Austra Pumpure – dziesminieku kustības Latvijā aizsācēja un iedvesmotāja. Ar Austras Pumpures koncertiem septiņdesmitajos gados sākās tolaik vēl nepieredzēta jaunās paaudzes līdzdziedāšana, tapa vesela austrasbērnu kustība, no kuras izauguši daudzi spoži Latvijas dziesminieki un vairākas ģitāristu paaudzes, to vidū arī daudzi „BILŽU” folkkoncerta dalībnieki. Šo sirds darbu, veidojot jauno austrasbērnu paaudzi, Austra aizvien turpina, mācot ģitārspēli jauniešiem Liepājā, sniedzot koncertus un rīkojot ikgadējās „Austrasdienas”. Austras sirds siltums un devums latviešu kultūrā novērtēts arī valsts mērogā – Austra Pumpure saņēmusi gan IV šķiras Triju Zvaigžņu ordeni 1998. gadā, gan Gada balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā 2012. gadā.

Austras Pumpures un citu latviešu dziesminieku radītā mūzika nu būs pieejama arī DVD diskā „DZIESMINIEKI Latvijā”, kas tiks prezentēts šogad 20. novembrī „BILŽU” FOLKKONCERTA ietvaros. DVD iekļauti gandrīz 30 latviešu dziesminieki jeb Latvijas dziesminieku zelta izlase un viņu uzstāšanās 2012. gada „BILŽU” FOLKKONCERTĀ. Šāds unikāls DVD tiek veidots pirmo reizi un ir nozīmīgs ne tikai dziesminieku mūzikas cienītājiem un dziesminiekiem, bet arīdzan kopumā Latvijas mūzikas attīstībā un pilnveidošanā.

Mūzikas un mākslas festivāla „BILDES” ietvaros šogad notiek septiņi koncerti, tostarp minētais Folkkoncerts un Jauno dziesminieku koncerts, kā arī Blūza koncerts 22. novembrī, Jauno grupu un „BILŽU” Veterānu kopprojektu koncerts 29. novembrī, „BILDĒS” sevi jau pieteikušo grupu kopprojektu koncerts ar radošo profesiju pārstāvjiem 30. novembrī, koncerts bērniem un „BILŽU” Veterānu koncerts 1. decembrī.

Biļetes pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv.
Vairāk informācijas: www.bildes.lv
Festivālu atbalsta: Rīgas dome, Nordic Partners, Laima u.c.

Informē: LETA, IEVA, Privātā Dzīve, 1188, Pilseta24.lv, TvNet, spoki.lv, INBOX, draugiem.lv, mammamuntetiem.lv, SPICE, studentnet.lv, Radio SWH, TVRīga24, atputasbazes.lv, ChaulaTV , LU SZF, MarketMedia, APRIŅĶA AVĪZE, aprinkis.lv, epadomi.lv un citi.

Iepriekšējais
Nākamais raksts