musician left musician right
background

Anta Eņģele un Marko Ojala koncertē Liepājā

Ceturtdien, 24. oktobrī plkst. 19.00 Liepājā viesosies viena no spožākajām latviešu dziesminieku personībām – Anta Eņģele un akordeonists Marko Ojala. Koncerts notiks radošajā telpā „Ideju bode” T.Breikša ielā 41.

Antas Eņģeles repertuārs ir ļoti plašs — no tautasdziesmām līdz roka klasikai. Tāpēc viņas koncerti vienmēr ir pilni pārsteigumu — hipiju balādes mijas ar meditatīvām tautasdziesmām, ko nomaina dzirkstošas ainas no Imanta Kalniņa mūzikliem, krievu romances, padomju kinofilmu pērles vai pilnīgi negaidītas emocijas spāņu valodā. Anta pazīstama arī kā izcila Imanta Kalniņa, Valda Atāla un Haralda Sīmaņa dziesmu interpretētāja, arī Raimonda Paula dziesmām viņa spēj piešķirt īpašu garšu.

Dziesminieces humors un pašironija, kā arī pastāsti par repertuārā iekļautajām dziesmām padara viņas koncertus par mājīgu sarunu ar klausītājiem savstarpēji vēlīgā gaisotnē. Antas patīkamais balss tembrs, īpašā dziesmas izjūta, aktrises talants, sarkanugunīgie mati, emocijas, sievišķīgais spēks, personība — tā uzrunā un aizrauj, liek pasmaidīt, reizēm smieties, reizēm apstāties ikdienā un mirkli padomāt.

Mūzikas kritiķis un pirmo folkmūzikas festivālu rīkotājs Juris Vilcāns 1991. gadā par Antu raksta: „Parādība, pirmo reizi folkdebesīs matīta 1988. gada pavasarī. [..] Noteikta būtne, reizēm ļoti nenoteikta. Vispār sapnis.”

Dziesminiece un aktrise uz skatuves kāpj pirmajos Latvijas folkfestivālos Jelgavā astoņdesmito gadu beigās. Vienu gadu viņa iegūst arī Jura Vilcāna iedibināto ceļojošo kausu. Folkfestivālos iepazīstas ar Valdi Atālu, kuru zināmā mērā atzīst par savu iedvesmotāju muzicēšanā. Tajā pašā laikā sāk dziedāt pie Austras Pumpures. Veiksmīga sadarbība dziesminiecei veidojusies ar Zani Šmiti, Raimondu Vazdiku, Valdi Atālu, Ilzi Grunti, Ivaru Hermani un arī Marko Ojalu.

Marko Ojala nu jau vairākus gadus ir pastāvīgs Latvijas iedzīvotājs, profesionāls akordeonists un brīvajā laikā liels Elvisa Preslija fans. Tas pamudinājis paralēli akordeona spēlei profesionāli apgūt ģitāras spēli un vokālo mākslu. Lielās mūzikas balvas ieguvējs kā grupas “Altera Verita” ilggadējs dalībnieks, ģitāras un akordeona spēles pedagogs. Jaukākais ieradums – izraisīt smaidu cilvēkos.

Biļetes (2 Ls) iespējams iegādāties internetā http://www.bilesuparadize.lv/ un Biļešu Paradīzes kasēs. Koncertu rīko Austras biedrība, atbalsta Liepājas Kultūras pārvaldes projektu konkurss.

www.austrasbiedriba.lv
www.idejubode.lv

Iepriekšējais
Nākamais raksts