musician left musician right
background

Vislatvijas Dziesminieku Saiets 2013

Augusta otrās nedēļas nogalē uz Jaunpiebalgas pusi aicina Latvijas dziesminieki. No 9. līdz 11. augustam Vislatvijas Dziesminieku Saiets notiks Jaunpiebalgas novada Lielkrūzēs.

Saiets notiek jau ceturto gadu un kļuvis par neatņemamu vasaras mūzikas dzīves notikumu, kas kopā pulcē dažādu paaudžu dziesminiekus un dzejniekus un, protams, dziesmu un vārda mākslas draugus.

Šogad «Lielkrūzes» kā allaž skanēs vairāki koncerti ar labi zināmo un jauno dziesminieku un dzejnieku piedalīšanos. Piektdienas vakara koncertā visus liesmojoši priecēs mākslinieks Agris Dzilna ar vērienīgu ugunsskulptūru.

Saietā dziesmas skanēs ne tikai koncertos no Lielkrūžu skatuves. Abus vakarus turpināsies muzicēšana un dziedāšana pie ugunskuriem… līdz gaismiņa svīst. Un iepriekšējie saieti liecina, ka dziedāt var ilgi, vēl un vēl paildzinot patīkamo kopā būšanas mirkli.

Sestdienu, 10.augustu, piepildīs gan koncerti, gan radošās darbnīcas, kurās varēs konsultēties pie pieredzējušiem meistariem par repertuāra izvēli, apgūt kādu dziesmu vai ģitārspēles viltību. Dzejas darbnīca, kuras vadmotīvs šogad ir «Dzeja Lielkrūzēm!», noritēs divās daļās – būs dzejas lasījumi un Lielkrūžu dzejas jostas darināšana.

Saietā šogad piedalīsies dziesminieki Helēna Kozlova, Haralds Sīmanis, Kārlis Kazāks, Uldis Kākulis, Austra Pumpure, Imants Daksis, Āris un Saulceris Ziemeļi un Sandra Bula, Egons Pičners, Elīna Līce, Mikus Straume, Kristaps Sudmalis, Mikus Frišfelds un daudzi citi latviešu dziesminieki, kā arī dzejnieki Knuts Skujenieks, Valdis Bisenieks, Jana Egle, Arvīds Ulme, Amanda Aizpuriete, Agita Draguna, Sandra Vensko, Arnis Mincenhofs, Raimonds Knesis, Ineta Stadgale, Māris Salējs un citi.

Biļetes uz «Vislatvijas Dziesminieku Saietu 2013» pieejamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā «bilesuparadize.lv». Festivāla biļetes cena iepriekšpārdošanā ir 7 lati, vienas dienas biļetes cena – 4 lati. Pērkot biļetes saieta norises vietā, festivāla biļetes cena būs 10 latu, vienas dienas biļetes cena – 5 lati. Pensionāriem, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un bērniem līdz 12 gadiem ieeja saietā brīva.

Gaidām visus Lielkrūzēs!

Iepriekšējais
Nākamais raksts