musician left musician right
background

Ielu mūzikas diena Rīgas svētkos

Rīgas svētku ietvaros 17. augustā vecpilsētas sirdī norisināsies “Ielu mūzikas diena”, pulcējot visu gadu gājuma mūziķus no dažādām Latvijas pilsētām un ļaujot tiem vienkopus nodoties muzikāliem priekšnesumiem visas dienas garumā.

Šogad jau trešo gadu pēc kārtas Rīgas pilsētas svētku ietvaros norisināsies “Ielu mūzikas diena”, kas svētku dalībniekus un apmeklētājus sagaidīs pasākuma norises vietās – Tirgoņu, Audēju, Torņu, Kaļķu un Vaļņu ielās, kā arī Bastejkalnā, Doma laukumā, Berga bazārā un Kalnciema kvartālā, lai visus vienotu kopīgā muzicēšanas priekā. Klausītājus priecēs bungu rībināšana, artistiska ģitārspēle, dzidri vokāli, trombonu skaņas un daudzi citi muzikāli priekšnesumi, kas norisināsies visas dienas garumā. Svētku patrona lomā iejutīsies dziedātājs Intars Busulis.

„Ielu mūzikas diena atmiņā palikusi kā ļoti pozitīvs notikums, kas saistās tikai un vienīgi ar labām emocijām. Parasti uz skatuves aiz manis stāv mūziķu grupa, kuras atbalsts ir būtisks, bet „Ielu mūzikas dienā” biju viens, kas sākotnēji mulsināja, tomēr šī sajūta pazuda jau pēc pirmajām piecām minūtēm. Tā bija lieliska iespēja sajust publiku. Varējām sadziedāties! Ja jānoformulē pavisam īsi, tad tas bija foršs piedzīvojums un jauna pieredze. Noteikti iesaku piedalīties visiem mūziku mīlošajiem un spēlējošajiem,” tā savos iepriekšējo svētku iespaidus raksturoja Intars Busulis.

Iepriekšējos gados “Ielu mūzikas dienā” piedalījās ap 300 dalībnieku no Latvijas, Vācijas, Nīderlandes, Čehijas un Lietuvas, kā arī svētku apmeklētāji, kuriem bija iespēja iesaistīties mūzikas meistarklasēs un veidot kompozīcijas kopā ar profesionāliem mūziķiem. Pasākuma organizatori cer, ka šogad dalībnieku skaits un apmeklētāju aktivitāte varētu būt vēl lielāka.

“Ikkatrā no mums dziļi sirdī mājo mūziķis, kas pelnījis ik pa laikam izlauzties ārā un remdināt savu garīgo apetīti – nav svarīgi, vai mēs to darām, ik pa laikam paklausoties kādu ausīm tīkamu melodiju, vaļasbrīdī uzdziedot kādu dziesmu vai uzspēlējot mūzikas instrumentu, vai arī ar mūziku nodarbojoties profesionālā līmenī. Galvenais ir sevī sajust to kopā muzicēšanas prieku, kas apvieno kā jaunus, tā vecus, kā amatierus, tā cilvēkus, kam mūzika ir maizes darbs. “Ielu mūzikas diena” ir īstais brīdis, kad no mājas bēniņiem izvilkt savu apputējušo ģitāru, nokāpt no skatuves vai, gluži otrādi, pārkāpt pāri pirmajām lielajām bailēm no uzstāšanās publikas priekšā un, vienojoties kopīgā muzicēšanas vēlmē, sajust sevī strāvojam melodiju, kas pilsētai vijusies cauri jau gadsimtiem ilgi. Galvenais “Ielu mūzikas dienas” mērķis ir piepildīt ielas ar skaņu, prieku un lielisku, draudzīgu atmosfēru,” stāsta “Ielu mūzikas dienas” producente Linda Krūkle.

Pasākuma programmu veidos ikviens muzicēt gribētājs, kurš pieteiks savu dalību līdz 10. augustam, aizpildot reģistrācijas anketu pasākuma oficiālajā mājas lapā www.ielumuzika.lv. Sekot līdzi svaigākajām aktualitātēm un jaunumiem iespējams arī “Ielu mūzikas dienas” sociālo tīklu Facebook (www.facebook.com/ielumuzika) un Draugiem.lv (www.draugiem.lv/ielumuzika/) lapās. Pasākums top sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldes atbalstu.

Kā zināms, šogad Rīgas svētki norisināsies no 16. līdz 18. augustam, piedāvājot plašu aktivitāšu programmu gan mākslas, teātra, mūzikas un dejas izrāžu mīļotājiem, gan tiem, kam tuvāki sporta pasākumi un dažādas atrakcijas.

Papildus informācija:
Linda Krūkle
SIA KRUKFILMS producente
??l.: 22051060

Iepriekšējais
Nākamais raksts